Ірпінці долучаються до збирання використаних батарейок

Останнім часом все більше міст України практикують збирання та утилізацію використаних батарейок. Відтепер і в ірпінців є можливість організувати пункт збору батарейок. Пропонуємо всім активно долучатись до цієї ініціативи та залучати своїх знайомих до розміщення контейнерів для збору батарейок у своєму районі.

Для цього портібно здійснити такі дії у себе в будинку:
1. Готуєте коробку з наклейкою (це може бути картонна коробка, 5-літрова пляшка з-під води тощо);
2. Встановлюєте на видному місці (наприклад, на поштових ящиках у під’їзді);
3. Розміщуєте оголошення на вхідних дверях у під’їзд і усно повідомляєте сусідів про цю ініціативу;
4. При зборі 5 кг батарейок можна самостійно відправити їх за контактами, вказаними на сайті: http://www.batare.com/sending.htm, або через групу в Facebook.

14446136_10210992029055937_2805706404099806734_n

Як відомо, до цих пір українці часто викидаю  використані батарейки на звалища побутових відходів.  За словами екологів, в них містяться важкі метали, навіть у дуже обмеженій кількості становлять загрозу здоров’ю людей: цинк, марганець, кадмій, ртуть, нікель та інші. Викинута батарейка покривається корозією, через що шкідливі речовини можуть потрапити в ґрунтові води, а далі – в річки, озера, артезіанські води. Одна пальчикова батарейка може забруднити 400 літрів води або 20 квадратних метрів землі. Далі шкідливі речовини можуть потрапити в організм людини або тварини, де будуть накопичуватися.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.