Ірпінь звертається до Президента України щодо недопущення підняття тарифів на комунпослуги

Ірпінський міський голова Олександр Маркушин разом з депутатською більшістю звертається до Президента України та державних органів щодо недопущення підняття тарифів на житлово-комунальні послуги. Відповідне звернення буде надіслано всім адресатам.

“Я, як міський голова, разом із депутатською більшістю Ірпінської міської ради публічно звертаюся до Президента України Володимира Зеленського, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо недопущення підвищення тарифів на тепло, електроенергію та газ. В умовах тривалого карантину, зростання безробіття та рівня бідності населення, особливо в сільській місцевості, падіння економіки, продовжується тиск на громадян шляхом постійного підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Ми глибоко стурбовані зростанням цін на постачання та розподіл електричної енергії та природного газу для населення, що стали наслідком низки рішень Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП)”, – зазначив Маркушин.

Мер також додав, що в реаліях українським споживачам розвиток ринку газу нічого позитивного це не приніс. “Третій місяць поспіль в Україні зростають ціни на газ. Всі постачальники газу переглянули свої ціни і в середньому зростання поринку склало 25%. Різниця в ціні газу у різних постачальників досягає 35%. Це пов’язано з тим, що в Україні, згідно з методикою розрахунку ціни на газ, орієнтиром є паритет імпорту. Оптова ціна газу всередині країни встановлюється виходячи з ситуації та ринкової кон’юнктури, які на даний момент сформувалися в Європі. В умовах сьогодення, коли ми всі продовжуємо складну боротьбу з пандемією коронавірусу, коли платоспроможність українських родин погіршилась, подорожчання газу призведе до зростання платіжок за опалення, підвищення цін на товари та послуги. А це стане додатковим фінансовим тягарем для громадян та як наслідок призведе до зростання соціальної напруженості, політичної нестабільності та економічних потрясінь”, – додав Олександр Маркушин.

“У період “коронакризи” влада має підтримати бізнес і населення та встановити мораторій на підвищення будь-яких тарифів. Питання зміни тарифівдля населення і промисловості можливо розглядати лише після виходу нашоїдержави з кризи, відновлення у повному обсязі роботи всіх галузей економіки,стабільної ситуації на ринку праці, зростання рівня доходів і рівня життя громадян”, – заявив мер.

Олександр Маркушин та депутатська більшість Ірпінської міської ради висловили категоричний протест проти зростання у 2021 році ціни на природний газ, електроенергію, тарифів на водопостачання та водовідведення для споживачів, підвищення тарифів за розподіл (доставку) природного газу для газорозподільчих компаній й вимагають від Кабінету Міністрів України:

– скасувати рішення щодо штучно завищених тарифів;

– ухвалити рішення про спрямування на потреби населення газу українського видобутку із наших підземних сховищ за ціною закупки, що дозволить миттєво знизити тарифи;

– вжити відповідних заходів щодо відміни плати за транспортування та розподіл природного газу;

– посилити заходи соціального захисту населення в умовах стрімкого зростання цін на газ;

– вжити відповідних заходів щодо недопущення підвищення тарифів на електроенергію.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.