Ірпінь відвідав перший космонавт України

Нещодавно у Фіскальному універитеті організували зустріч з народним депутатом Верховної Ради України ІV скликання, льотчиком-випробувачем 1-го класу, космонавтом-випробувачем, першим космонавтом нашої незалежної держави – Каденюком Леонідом Костянтиновичем. Про це повідомляється на офіційному сайті факультету податкової міліції. 

Студентів та курсантів вразили розповіді Каденюка. “Американцям так сподобалися наші пісні, що вони навіть почали вивчати українську мову”, – ділився враженнями космонавт. На згадку про Україну та політ перший космонавт незалежної України подарував американцям вишиті хрестиком українські сорочки, в яких вони зробили фото на пам’ять.

Довідка. Каденюк Леонід Костянтинович здійснив політ на космічному кораблі “Колумбія” 19 листопада 1997 року та виконав широкий спектр робіт в рамках Спільного українсько-американського експерименту, завданням якого було дослідження впливу мікрогравітації на ріст та розвиток вищих рослин. Крім цього, він виконував експерименти Інституту системних досліджень людини по тематиці “Людина і стан невагомості”.

Уперше під час польоту Леоніда Костянтиновича, у космосі побували символи української державності: тризуб і прапор та пролунав гімн Незалежної України. Також завдяки цій великій постаті у космосі були організовані пісенні вечори української пісні “Два кольори”, “Черемшина” у виконанні Дмитра Гнатюка, Софія Ротару виконувала “Мій рідний край”, а також лунали пісні Назарія Яремчука.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.