Ірпінь відгуляв День міста

Цими вихідними ірпінці святкувади День міста. Програма заходів була досить насиченою і тривала протягом трьох днів. 

У суботу, 30 вересня, відбулося офіційне відкриття парку Письменників на території Будинку творчості письменників. Роботи по благоустрою розпочалися з травня. Захаращену і занедбану територію розчистили, відновили озерце, яке роками ховалося серед чагарників. Побудували затишні алеї, велодоріжки, встановили альтанки і справжню літню сцену, облаштували освітлення. Парк прикрасили фантазійні фігури з дерева та металу. А про те, що колись тут творили видатні корифеї української літератури нагадує пам’ятник Письменнику. Ця подія була знаменною, адже реконструкція територія Будинку творчості розпочалась нещодавно і попереду планів ще багато.

Однією з основних локацій свята стала центральна площа міста, де відбувся джазовий фестиваль. Увечері привітати Ірпінь з днем народження завітали Кирило Каплуновський, Іван Пилипець, гурт “The DOOX”, “Stringy”, Ольга Цибульська та рок-група “Друга Ріка”.

У неділю на центральній площі організували обласний фестиваль-конкурс духових оркестрів “Сурми Київщини”, де взяли участь  духові оркестри з двадцяти районів і міст Київської області. Учасників конкурсу привітали начальник управління культури, національностей та релігій КОДА Ігор Подолянець, директор Київського обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи Олена Завальська та інші почесні гості.

Крім цього, протягом двох днів поціновувачі книги відвідали ІІ-ий Всеукраїнський книжковий фестиваль “Irpin Book Fest – 2017”. Заходи проходили у парках в Будинку творчості письменників та “Центральному”.  Презентації нових книг, зустрічі читачів з письменниками та видавцями, нагородження переможців конкурсу “Літературний Олімп”, майстер-класи, розваги для дітей та дорослих – кожен ірпінець та гість міста міг знайти своє заняття до душі та вподобань.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.