Ірпінь приєднався до Європейської Хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад

Ірпінь став підписантом ініціативи ЄС – “Європейської хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад”. За таке рішення сьогодні, 3 липня, під час 53-ї сесії Ірпінської міської ради проголосували депутати.

Наше місто стало одним із перших учасників цієї програми серед інших міст України. Як відомо, органи місцевого самоврядування, що долучаються до її підписання, публічно визнають свою відданність ідеям рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад.

“Ірпінь – це місто європейського зразка, і не тільки благоустроєм і темпами розвитку. Ірпінь гендерно чутливе місто, де 60% керівного складу самоврядування складають саме жінки. А в депутатському складі міської ради – 20% жінок. Тому приєднання до Ініціативи ЄС – “Хартії рівності” було для нас знаковим. Разом із депутатом Житомирської ради Іриною Ярмоленко та іншими учасницями Європейської асамблеї жінок-депутатів ми будемо рухати методологію “рівності” у міста й надалі”, – розповіла секретар ІМР Анастасія Попсуй на своїй сторінці у соцмережі.

Довідка. У 2004 році Європейська Комісія підтримала амбітний проект, започаткований Радою європейських муніципалітетів та регіонів (CEMR): розробити портрет віртуального міста, в якому ґендерна рівність уявно була б повністю досягнута.

Вивчивши досвід близько ста європейських міст і громад в одинадцяти галузях, CEMR підготувала практичний інструмент для місцевих і регіональних управлінь щодо того, як вони можуть досягати рівності у своїх громадах. CEMR помітили й системні проблеми: недостатню кваліфікацію і недостатнє володіння інструментами аналізу, що дозволяють посилити політику ґендерної рівності на місцевому та регіональному рівнях.

Коли “Місто рівності” (програма) була фактично створена, CEMR забажала заохотити місцеву та регіональну владу зробити ще один крок у здійсненні цієї реальності, зробивши політичне зобов’язання. Саме так народилася ідея створення “Європейської хартії рівності жінок і чоловіків на місцевому рівні”.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.