Ірпінь організував XI Світовий Конгрес Українців

Команда Ірпінської міської ради на чолі з депутатом Віолеттою Кременчук виборола право організовувати XI Світовий Конгрес Українців. Про це повідомив голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимиро Карплюк.

За його словами, ця співпраця стала логічним продовженням роботи у рамках Чемпіонату світу з футболу серед українських діаспорних команд, що проходив цього року в нашому місті. “Радий повідомити, що Ірпінь знову виборов почесне право приймати цю масштабну спортивну подію у 2019 році! І користуючись нагодою, щиро вітаю головного організатора усіх цих заходів Віолетту Кременчук з Днем народження! Зичу здоров’я і натхнення в реалізації найсміливіших задумів!”, – зазначив Карплюк.

На Конгрес з’їхалися понад 300 делегатів із 30 країн. Почесними гостями стали Президент України Петро Порошенко, перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів, міністр закордонних справ Павло Клімкін. У контексті тривожних подій на Донбасі, а тепер ще й в Азовському морі, підтримка діаспори у різних куточках світу особливо важлива для нас. Саме ці люди, розповідаючи правду про те, що насправді відбувається в Україні, протистоять потужній російській пропаганді. Саме вони суттєво підтримують українську армію, пропагують українську мову закордоном, підвищують авторитет і визнання України у світі. На цьому наголосили усі спікери Конгресу!”, – заявив Володимир Карплюк.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.