Ірина Федорів за гроші руху “Чесно” консультує шахраїв?

Координатор громадського руху “Чесно” і колишня журналістка Ірина Федорів, регулярно їздить на Вінниччину. За її словами, проводить тренінги і консультації для активістів. Однак факти говорять про те, що Федорів співпрацює з місцевими шахраями, що вкрали гроші з “каси Майдану” і шантажують підприємців.

Після чергового фотозвіту діяльності Ірини Федорів у соцмережі з’ясувалося, що однією з “однодумців” є Таїсія Гайда. На Вінничині Гайду називають “скандальною журналісткою, яка після Майдану змінила імідж “волонтера” на імідж “активіста”.

14872551_10210541895134433_306957056_n

“Соціальні мережі стали майоріти “викриттям” земельних угод, одну із яких “активістка” так і не довела у судовому порядку. І вже на початковому етапі стало зрозуміло, що “активність” Гайда проявляє якусь вибіркову, проводячи вуличні акції проти того у кого є гроші, але абсолютно не помічаючи витівки потужної колони екс-регіоналів у Вінницькій області”, – пишуть місцеві ЗМІ.

Крім того, Таїсія Гайда фігурує у справі про зникнення грошей із “каси Майдану”. Вінницький політик і підприємець Віктор Малиновський публічно заявив, що жінка викрала звідти 60 тисяч гривень. Журналісти, які розслідували цю ситуацію, зазначають, що після Майдану Таїсія Гайда “отримавши гроші, славу волонтера, новий автомобіль, впливових знайомих вирішила не сходити з коня і продовжувати демонструвати із себе місцеву Жанну д’Арк. Принцип діяльності активісти досить простий: вона знаходить тему, підіймає крик у соцмережах, влаштовує акції, мітинги, публічні походеньки і таким чином “кошмарить” неугодних їй або її покровителям чиновників. Як виявилося, такий бізнес значно вигідніший, аніж ательє з пошиття одягу”.

Не помітити разючу схожіть принципів діяльності “активістів” Ірини Федорів та Таїсії Гайди важко. На цьому наголошують самі мешканці Приірпіння.

“Щось мені це дууууже нагадує. Просто-таки дежавю.У Федорів, певне, одна стратегія на всіх. Думаю, вже час вводити у підручники політології “принцип Федорів” і розтлумачувати його, як “маніпуляції за допомогою вигаданих земельних ділянок з ключовим словом – “активіст”, – зазначає депутат Коцюбинської селищної ради Катерина Ющенко.

14825730_10210541911254836_1754626707_n

Нагадаємо, що Ірина Федорів активізувала свою діяльність як відчайдушна захисниця Біличанського лісу приблизно у той же час, коли на його території стартувала реалізація великого будівельного проекту “Bionic Hill”. Вона та її поплічники “не бачать” реальних глобальних проблем із лісовими угіддями, що відбуваються сьогодні по усій країні. Її цікавить тільки земля, що межує із столицею і вартість якої нараховується сумами з багатьма нулями.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.