Інтерв’ю з натхненням

Довідка: Чуприна Єлизавета народилася 18 січня 1980 року в Одесі, закінчила Одеський національний університет імені І.І. Мечникова за спеціальністю «Міжнародні відносини», голова правління громадської організації Центр сімейного розвитку «Щаслива родина», засновниця фестивалю «Дні натхнення», заміжня, виховує сина.

Як Ви опинилися в Ірпені? Для одеситки незвичний вибір місця проживання.

Є.Ч.: У 21 рік я переїхала до Києва і дуже довго працювала на державній службі (до декрету). Тоді ж і вирішили купувати власну квартиру. Ми з чоловіком шукали тільки в Ірпені – подалі від метушні великого міста. Ми вже шість років живемо у своєму гніздечку біля санаторію «Ластівка».

Як Вам прийшла думка створити Центр сімейного розвитку «Щаслива родина»?

Є.Ч.: Мабуть, це моє покликання. Я дуже люблю дітей. Хоч багато років моєї праці було присвячено зовсім іншому. Сьогодні я щаслива, що працюю для людей. Громадська організація – це не бізнес, до 4 липня цього року я взагалі працювала в Центрі на громадських засадах.

Чи користуються послуги центру попитом? Багато діточок приводять батьки?

Є.Ч.: Так, багато. Ті, хто приходять, лишаються на повний навчальний рік. Нещодавно у нас був випускний, тепер набираємо нову групу.

Чи є якісь проблеми в роботі центру?

Є.Ч.: На жаль, є. Ми маємо обмежені можливості: приміщення розраховане максимум на 32 дитини, тому потрібно розширятися.

Як Ви бачите подальший розвиток центру?

Є.Ч.: Незабаром стартує новий проект для дітей 10-16 років: «Школа молодого лідера». Вона буде складатися з п’яти трьохгодинних блоків: пошук лідера в собі, ораторське мистецтво, комунікація, комфортний вихід із конфліктних ситуацій, основи тайм-менеджменту.

І яка ж ціна навчання в такій школі?

Є.Ч.: 200 гривень за один трьохгодинний блок.

Чи плануєте проводити ще якісь цікаві проекти?

Є.Ч.: 15 серпня ми проводимо семінар з обміну досвідом для дитячих викладачів, до нас приїдуть з усієї України! А вже 29 серпня стартують нові «Дні натхнення»!

Чому Ви вирішили провести ще одні «Дні натхнення» у цьому році? Минулі ж були у травні…

Є.Ч.: Проект має жити. «Дні натхнення» у травні викликав шалений ажіотаж, а ми не можемо дозволити собі втратити цікавість людей.

Чим новий фестиваль буде відрізнятись від попереднього?

Є.Ч.: Формат залишається тим самим, але це нові почуття, нові люди, нові спікери, нові конкурси і майстер-класи.

Минулого разу люди скаржилися, що майстер-класи платні? Чому так?

Є.Ч.: Цього разу будуть і безкоштовні, і платні майстер-класи. Ціна обумовлена витратами на матеріали для їх проведення – 30-50 грн.

Коли чекати наступний фестиваль?

Є.Ч.: Хотілося б провести «Різдвяні Дні натхнення» з розписом новорічних кульок і пряників, додати в зимову буденність трішки дива, але все це тільки плани. Треба, як мінімум, знайти для цього велике приміщення. Зимою в парку вже не проведеш.

A2N8TfbS3aA

Bookmark the permalink.

Comments are closed.