Інновація Президента: вчимо англійську мову, знаходимо флешки і розбираємося з 4G

Патріотичні флешки

Патріотичні флешки

Вчора у Верховній Раді Петро Порошенко виступив зі щорічним посланням до парламенту, в якому презентував план розвитку України на найближчі роки. Зокрема, він назвав три пріоритетні напрямки у сфері інформаційно-комунікаційних технологій, в яких відбуватимуться реформи найближчим часом. Символічно, що текст самого послання президент роздав депутатам не на паперових документах, а на «флешках».

Зв’язок нового покоління. Порошенко заявив, що конкурс із видачі ліцензій на зв’язок четвертого покоління в Україні відбудеться в 2017 році. «Через кілька років більше половини абонентів будуть підключені до 3G, а в 2017 році, я впевнений, відбудеться прозорий конкурс із видачі 4G ліцензій», – сказав Президент.

Перехід на електронні системи. Петро Порошенко зазначив, що не випадково представив свою програму на «флешках». Це не тільки допомагає зберегти ліс, але й демонструє бажання рухатися в бік цифрових інновацій. Пріоритетним напрямком Президент вважає перехід на електронні системи – електронний уряд, тендери, сервіси, цифрові підписи і т.д.

Іноземна мова. Порошенко відзначив низький рівень володіння англійською мовою в українців, що створює бар’єр доступу до англомовних наукових досліджень, глобальних сайтів, а також заважає українцям вільно рухатися в європейське співтовариство. Порошенко пообіцяв зробити все, щоб підвищити мовний рівень населення, і оголосив 2016-й – роком англійської мови в Україні. Крім того, Президент, заявив, що до держструктур набиратимуть тільки людей із високим рівнем англійської.

От ще б з високим рівнем IQ їх туди брали! Бо складалося таке враження, що «інновації» якісь старенькі. Коли весь світ починає користуватися Google Glass та Oculus Rift, у побуті застосовують дронів і ламають голови над впровадженням живих організмів у високих технологіях, ми вчимо англійську, згадуємо про флешки і дивуємося нормальному інтернету, як і 10 років тому…

14882469-Мультфильм-иллюстрации-пещерный-человек-с-табличкой

Bookmark the permalink.

Comments are closed.