єВідновлення: відтепер в Дії можна подати заяву на фіндопомогу для відновлення житла

У державному застосунку «Дія» додали нову послугу. Відтепер українці, житло яких було пошкоджено внаслідок бойових дій, можуть онлайн подати заяву на грошову допомогу. Максимальна сума компенсації — 200 тис. грн.

Подати заявку можна щодо майна, яке було пошкоджене після 24 лютого 2022 року, підлягає відновленню, розміщене на неокупованій території та не було до цього повністю відремонтоване власниками самостійно.

Щоб отримати допомогу, достатньо повідомити про пошкоджене майно в Дії, відкрити рахунок єВідновлення та заповнити заяву в застосунку. Детальніша інструкція ТУТ.

Максимальна сума грошової допомоги — 200 тисяч гривень. Витратити її можна на будівельні матеріали або ж послуги підрядника зі списку учасників програми єВідновлення.

Після заповнення заяви спеціальна комісія має зв’язатися із претендентом на допомогу та домовитися про огляд пошкодженого житла. Фахівці мають встановити збитки та розрахувати суму компенсації. Їхнє рішення надійде заявнику у застосунок Дія. Після цього впродовж 12 місяців гроші будуть нараховані на карту єВідновлення.

Дізнатись деталі про державну програму «єВідновлення» можна на сайті.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.