як зміниться музей в Ірпені після реекспозиції — ITV

Ірпінський історико-краєзнавчий музей зараз тимчасово зачинений. Там роблять косметичний ремонт та планують провести реекспозицію. Головна мета – осучаснити музей і зробити його привабливим для відвідувачів. Із деякими планами щодо цього оновлення з журналістами ITV поділилася начальниця відділу культури, національностей та релігій ІМР Євгенія Антонюк.

«Ми дуже хочемо, щоб у музей ходили люди, щоб вивчали історію Ірпінської громади, знайомилися з її видатними мешканцями. Не буду розповідати всього, але, наприклад, ми хочемо відтворити в одному із залів інтер’єр ірпінської дачі початку XX століття. Звісно, із використанням антикварних речей. Також бачимо там фотозону для відвідувачів. Плануємо залучити мультимедійні технології — транслювати відео презентації, цікаві ролики про Ірпінь. Ще обов’язково додамо в експозицію елементи з історії сіл нашої громади», — розповіла Євгенія Антонюк.

Також, за її словами, у музеї буде облаштовано експозицію, присвячену легендарній боротьбі Ірпеня в російсько-українській війні у лютому-березні 2022 року.

Нагадаємо, 31 березня закінчилась робота виставки «Ірпінь Нескорений», яка проходила в Ірпінському історико-краєзнавчому музеї. За час роботи експозиції її відвідали 2277 відвідувачів.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.