Гуріну не вдалося заблокувати роботу Ірпінської міськради – рішення судів

Шостий апеляційний адміністративний суд залишив без змін ухвалу Київського окружного адміністративного суду про відмову Артему Гуріну в задоволенні клопотання, яким останній намагався заблокувати діяльність Ірпінської міської ради. Рішення апеляційного суду було ухвалене вчора, повідомляє Інформаційне агентство ITV.

Як свідчить ухвала суду першої інстанції від 21 грудня 2020 року, Артем Гурін звертався з заявою про забезпечення його позову до Ірпінського міського голови Олександра Маркушина. Суть позову – домогтися виконання незаконної «постанови» ТВК про визнання Гуріна депутатом Ірпінської міськради замість Віолетти Дворнікової, яка нібито відмовилася від мандата, та дати йому можливість брати участь у сесіях. У заяві про забезпечення позову містилося клопотання про заборону скликання сесій міськради за участю Дворнікової та без участі Гуріна.

«Суд прийшов до висновку про необгрунтованість поданої заяви та, як наслідок, про відсутність підстав для її задоволення, оскільки відсутні очевидні ознаки протиправності дії Ірпінського міського голови Маркушина Олександра Григоровича щодо недопущення до участі та голосування на пленарних засіданнях Ірпінської міської ради VIII скликання Гуріна Артема Вікторовича», – зазначається в ухвалі.

Як відомо, 1 грудня 2020 р. Київський окружний адмінсуд уже відмовляв Артему Гуріну в забезпеченні позову щодо припинення депутатських повноважень Віолетти Дворнікової, а Шостий апеляційний адміністративний суд відхилив апеляцію Гуріна, залишивши цю ухвалу без змін.

22 грудня 2020 року Центральна виборча комісія України визнала протиправними та скасувала постанови Ірпінської міської ТВК про визнання Віолетти Дворнікової особою, що відмовилася від депутатського мандата, та про обрання і реєстрацію депутатом іншого кандидата від ВО «Батьківщина» – Артема Гуріна. ЦВК дійшла висновку, що «дії окремих членів Ірпінської міської територіальної виборчої комісії містять ознаки кримінальних правопорушень, передбачених частиною першою статті 157 та частиною другою статті 158-3 Кримінального кодексу України», та звернулася з цього приводу до Національної поліції.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.