Громада прогнала нардепа Червакову під вигуки «Ганьба!»


Народний депутат Ольга
Червакова в черговий раз зганьбилася. Під вигуки «Ганьба!» та «Геть звідси!» мешканці селища Коцюбинське під Києвом прогнали Червакову із зустрічі, на яку її ніхто не запрошував.

7 листопада Ольга Червакова намагалася потрапити в президію під час зустрічі голови Київської облдержадміністрації Олександра Терещука з мешканцями Коцюбинського. Нардепка вийшла на сцену і спробувала сісти на місце для спікерів, але люди не дозволили їй це зробити і з ганьбою вигнали. Далі Червакова просто стояла біля вхідних дверей.

Ще перед приїздом керівника області Черваковапідготувала плакати з критикою Терещука, які під місцевим Будинком культури тримали прихильники колишнього селищного голови Ольги Матюшиної. Червакова цілеспрямовано підвела Олександра Терещука на розмову до цих людей, і вони з образами накинулися на губернатора.

Олександр Терещук приїхав у Коцюбинське з приводу довгоочікуваного старту опалювального сезону, який тривалий час тут затримувався. Громада селища впевнена, що зявившись разом з ним, Червакова намагалася продемонструвати на камери начебто вона брала участь у вирішенні проблеми з теплопостачанням. Але в Коцюбинському переконують, що це брехня, і дякують Олександру Терещуку, який насправді дуже посприяв, щоб люди не мерзли в оселях.

«Де вона була раніше? Чому тільки зараз прийшла? Вона нічого не зробила, щоб у нас зявилося тепло! Навпаки створила кризу, яку ми ледь подолали! Минулого року бігала тут з камерами і піарилаМатюшину, коли та незаконно зривала вентилі в котельнях. Тепер через це на селище вішають 27 млн. боргу! Нехай вони відповідають за це, а не громада!», – обурюються мешканці Коцюбинського.

Нагадаємо, що у листопаді 2018 року, не підготувавши належним чином селище до опалювального сезону, екс-голова Коцюбинського Ольга Матюшина зірвала вентилі у котельнях, публічно взявши всю відповідальність на себе. ТодіОльга Червакова приїжджала з журналістами і видавала ці кримінальні дії за героїзм. Протягом усього опалювального сезону газ у Коцюбинському відбирали несанкціоновано і він рахувався за подвійним тарифом. Саме це призвело до багатомільйонних боргів перед ПАТ «Нафтогаз України» і цьогорічної теплової кризи. По цьому факту відкрите кримінальне провадження, але відповідальні досі не названі.

Крім того, саме Ольга Червакова є головним лобістом приєднання Коцюбинського до Києва. Цей так званий проект вона реалізує з 2015 року, відколи головою Коцюбинського обрали Ольгу Матюшину.

Зрозумівши, що коцюбинські депутати не дають реалізувати її план, 14 квітня 2016 року Червакова просунула на розгляд ВРУ антиконституційну постанову про розпуск Коцюбинської селищної ради. Згодом Вищий адміністративний суд України та Верховний суд України визнали її незаконною.

Причиною такої зацікавленості Червакової маленьким селищем називають бажання збагатитися. За свої послуги Червакова нібито має отримати 10 га землі в Біличанському лісі, їй лише потрібно пролобіювати поглинання Коцюбинського Києвом. Адже лише приєднавши селище до столиці, київські забудовники, які уже вичерпали всі земельні ресурси в Києві, отримають право безперешкодно розпоряджатися лісом. Мова йде про 4 тис. га – це близько 2 мільярдів доларів!

Нагадаємо, що з 1 травня 2014 року Указом Президента Біличанський ліс носить статус «національного», але лише на папері. Межі лісу досі не винесені в натуру, а це означає, що фактично ліс беззахисний. І за 4 роки народний депутат Ольга Червакова не зробила нічого, щоб це було реалізовано.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.