Граната замість тисячі слів

Співробітники міліції затримали двох правопорушників, які минулої ночі в Ірпені під час конфлікту біля одного з місцевих кафе погрожували відвідувачам застосувати гранату. За місцем проживання чоловіків працівники міліції виявили та вилучили гранати «РГД-5» та «Ф-1» з запалами і майже три десятки патронів до пістолета «Макарова».

На виклик виїхала слідчо-оперативна група. З’ясувалася, що біля одного з нічних закладів між заявником і двома відвідувачами виник конфлікт. Під час суперечки чоловіка дістали гранату і погрожували хлопцю і всім присутнім застосувати її, після чого зникли в невідомому напрямку.

Співробітники міліції встановили особи правопорушників. Ними виявилися жителі міста Буча у віці 20 і 27 років. Молодший з них є контрактником Збройних сил України і зараз перебуває у відпустці. За місцем його проживання під час обшуку правоохоронці виявили гранату «РГД-5» з запалом. У квартирі його друга оперативники знайшли гранату «Ф-1» із запалом і 27 патронів до пістолета «Макарова», калібру 9 мм.

Правоохоронці затримали чоловіків. Вибухові предмети і боєприпаси вилучено та направлено на експертизу.

За даним фактом слідчим відділом Ірпінського міліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу Україна. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Досудове слідство триває. Правоохоронці з’ясовують звідки у чоловіків зброя і з якою метою вони її зберігають.

Джерело: http://www.mvs.gov.ua/

Граната замість тисячі слів

Граната замість тисячі слів

Bookmark the permalink.

Comments are closed.