Генеральним директором Інституту серця залишився Борис Тодуров


18 грудня в Інституті серця відбулися вибори гендиректора. Кардіохірург Борис Тодуров, який керує медучреждением вже 10 років, отримав 22 голоси з 22 можливих.

Про це повідомляє інтернет-видання «Гордон».

Кандидатами на цю посаду були також заступник Тодурова Віталій Дем’янчук, завідувач відділенням хірургічного лікування набутих вад серця Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова Володимир Попов і провідний науковий співробітник Центру дитячої кардіології та кардіохірургії Олександр Довгань.

Як повідомляється, у день виборів в Інститут серця приїхали політики, лікарі та журналісти, зокрема, представник президента у Верховній Раді, нардеп від Блоку Петра Порошенка Ірина Луценко та її колеги по фракції Олег Барна і Костянтин Яриніч, позафракційний народний депутат, заступник голови парламентського комітету з питань охорони здоров’я Олег Мусій, нардеп від групи “Відродження” Андрій Шипко, мер Києва Віталій Кличко, засновник інтернет-видання “ГОРДОН” Дмитро Гордон, екс-глава Державної митної служби України Анатолій Макаренко та інші. Така увага до виборів гендиректора інституту пов’язана з конфліктом за участю націоналістів С14 і медперсоналу, який стався в медустанові 14 грудня.
В той день правоохоронці затримали в інституті чотирьох активістів організації C14. Їх доставили в райуправління поліції для дачі пояснень.
Представили C14 заявили, що в Інституті серця Тодуров проводив тренінг для персоналу, «як протидіяти активістам». Як приклад на тренінгу нібито розбирали ситуацію з фігурантом справи про вбивство і тортурах під час Майдану Юрієм Крисіним. В кінці лютого волонтери та активісти відвідали Крисіна в дитячому відділенні Інституту серця і вилили на нього зеленку. На їхню думку, підозрюваний переховувався в лікарні від судових засідань.
Тодуров повідомив, що в клініці проходило «робоче зібрання», на яке прийшла «якась дама» і почала вести незаконну зйомку. Потім в установу увірвалося кілька активістів, у них, за словами лікаря, була холодна зброя. Тодуров назвав конфлікт провокацією перед виборами гендиректора установи, які заплановані на 18 грудня.
У Міністерстві охорони здоров’я, якому належить Інститут серця, заявили, що Тодуров використовує медперсонал, щоб залишитися керівником інституту. «Тодуров, очевидно, дуже боїться втратити своє феодальне князівство, якщо вирішив готувати лікарів бути його акторами», – так прокоментувала конфлікт в клініці в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.
«Київський міський Центр серця» почав функціонувати в 2008 році. Він був побудований за кошти бюджету Києва і знаходився в комунальній власності. У 2013 році медустанова перейшла у власність держави і отримало назву «Інститут серця Міністерства охорони здоров’я України».
Тодуров – доктор медичних наук, заслужений лікар України. Він керує медичним закладом з 2008 року. У медзакладі є п’ять операційних і чотири лабораторії ангіографії. У рік там проводять до 5 тис. операцій.
У 2016 році Тодуров першим провів в Україні операцію з установки механічного серця. З тих пір він здійснив ще три таких операції.
Нагадаємо, що за спільної ініціативи Володимира Карплюка та Бориса Тодурова, лікарі Інституту серця консультують пацієнтів в Ірпені.
Bookmark the permalink.

Comments are closed.