Гарантії миру і територіальної цілісності не в Мінських домовленостях, а в Конституції і Статуті ООН, – Максим Бурбак

Український парламент повинен діяти адекватно та послідовно у відповідь та намагання Росії блокувати українські азовські порти. Про це під час Погоджувальної ради наголосив керівник фракції «Народний фронт» Максим Бурбак.

Він підкреслив, що прикордонники ФСБ Росії почали зупиняти й оглядати торгові судна, які прямують в азовські порти України, і захопили українські рибальські судна з Очакова й Бердянська.

«Це протиправні, агресивні дії. Нарощуються морські сили ворога в Криму. Цілком ймовірно, що це початок блокади наших азовських портів. Колеги, жодної деескалації немає. Український парламент має діяти адекватно й послідовно», – наголосив він.

Максим Бурбак також підкреслив, що в останньому інтерв’ю лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк нагадав, що гарантії миру й відновлення територіальної цілісності для України записані не в Мінських домовленостях, а в Конституції Україні, в Статуті ООН, і в законі України про тимчасово окуповані території Донбасу.

«Остаточне рішення щодо будь-яких мирних угод ухвалюватиме Верховна Рада України. Це вимога Конституції», – сказав Максим Бурбак. «Верховна Рада повинна, по-перше, розширювати санкції України проти агресора. «Народний фронт» давно вніс кілька законопроектів, як і інші колеги. Давайте їх нарешті об’єднаємо й ухвалимо», – наголосив керівник фракції.

Він також додав, що парламент повинен збільшувати фінансування національної оброни. «Від нас вимагається постійне забезпечення обороноздатності. Мусимо ритмічно збільшувати фінансування оборони, удосконалювати військове право, розширювати соціальний захист ветеранів та інвалідів цієї війни», – підкреслив Бурбак.

Керівник фракції резюмував, що Україна має послідовно, швидко йти до економічної незалежності від Росії. А відповідні ініціативи були розроблені ще урядом Арсенія Яценюка.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.