Федорів і Матюшина обдурили громаду Коцюбинського

10 березня в Коцюбинському відбулись громадські слухання щодо перенесення Лук’янівського СІЗО на територію селища.

 Розпорядженням Ольги Матюшиної слухання було призначено на п’ятницю, у робочий час – о 16:00. Це викликало хвилю обурення у мешканців Коцюбинського, адже напередодні представники депутатського корпусу неодноразово звертались до Ольги Матюшиної з ініціативою провести слухання 18-го лютого. Натомість Коцюбинський селищний голова відреагувала відмовою на звернення депутатів.

“Тоді разом з депутатським корпусом ми зібрали 500 підписів для проведення громадських слухань 18-го лютого – в суботу, щоб побільше жителів селища змогли висловити свою думку. Так само ми передали звернення від депутатів і всі підписи коцюбинчан Ользі Матюшиної. Тоді Матюшина чомусь відмовила нам, аргументувавши своє рішення тим, що в слуханнях немає сенсу на даному етапі. Але ми все одно продовжували готуватися до них: запросили чиновників Київської області, поспілкувалися з представниками Мін’юсту з приводу того, чи зможуть вони приїхати на слухання в суботу. На що вони відповіли – позитивно і пообіцяли відвідати Коцюбинське 18-го лютого (саме у вихідний день). За кілька днів до 18-го лютого Матюшина всупереч депутатському корпусу видає розпорядження про слуханнях 10 березня – в п’ятницю на 16:00. Проведення слухань у робочий час вона аргументувала просто – представники Міністерства юстиції не зможу приїхати в Коцюбинське у вихідний день. Матюшина запевнила, що вже з ними обговорила це питання і вони згодні тільки в будній, в робочий час”, – розповів депутат Ірпінської міської ради Богдан Слюсаренко.

Слова Слюсаренка підтвердила і мешканка ЖК “Атлант”, член робочої групи, яка їздила на перемовини з представниками Мін’юсту, Ірина Клименко: “Представники Міністерства були згодні приїхати на слухання у вихідний день 18-го лютого. Чому врешті Матюшина вирішила провести слухання 10-го березня в робочий час мені не відомо”.

Ірина Федорів – політтехнолог Матюшиної у своїй статті щодо громадських слухань присвятила цілий розділ виправданням, чому ж захід призначили о 16:00. Мовляв, представники Міністерства юстиції поставили умову, що можуть тільки в будній день і робочий час.

 

12 березня у спілкуванні з заступником Міністра юстиції Дениса Чернишова виявилось, що ні Матюшина, на Федорів не вели перемовини щодо призначення часу проведення громадських слухань.

«Ми жодним чином не впливаємо на час та день Ваших ініціатив, адже це суто Ваше питання», – написав Чернишов.

З цього приводу також висловився прес-секретар Дениса Чернишова Юрія Маслак, який повідомив: “Ми жодним чином не впливаємо і не можемо вплинути на день та час проведення Ваших заходів”.

Зі слів представників Міністерства юстиції видно – Ірина Федорів та Ольга Матюшина відверто обманули громаду Коцюбинського і навмисне призначили громадські слухання у робочий час.

“Матюшина спеціально призначила слухання в робочий час, щоб менше людей змогли прийти і підтвердити свою позицію – проти СІЗО. Зараз прес-секретар Чернишова розповідає, що на слуханнях були присутні тільки 150 чоловік – 1% від усього населення селища (3,200 підписів жителів, які ми зібрали, він чомусь не вважає аргументом). Якби не махінації Матюшиної їх би було набагато більше. Крім незручного для населення часу, за 2 дні до проведення слухань вона оголосила, що брати участь у голосуванні мають право тільки жителі з пропискою Коцюбинського. Таким чином, вона позбавила право голосу коцюбинчан, які живуть в новобудовах ЖК “Атлант” і ЖК “Коцюбинський”! При цьому, жодного слова про обов’язкову прописку в Законі немає, мабуть, Ольга Матюшина вважає себе вище Конституції України”, – розповів депутат Ірпінської міської ради Богдан Слюсаренко.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.