Федерація мотоспорту вимагає від Генпрокуратури звільнити Дмитра Чібісова

Сьогодні, 19 грудня, Федерація мотоциклетного спорту України пікетувала Генеральну прокуратуру України. Спортсмени-мотоциклісти виступили з вимогою звільнити із займаної посади прокурора Київської області Дмитра Чібісова та припинити його рейдерську атаку на одну з кращих тренувальних баз країни – мотоциклетну трасу в місті Буча під Києвом.

“Дмитро Чібісов–вбивця українського мотоспорту!”, “Не дамо забудувати кращу мототрасу України!”, “Юрій Віталійович! Зупиніть рейдера Чібісова!” – з такими плакатами сьогодні понад сотня представників українського мотоциклетного спорту прийшли і приїхали на своїх залізних конях під будівлю Генеральної прокуратури України. Серед пікетувальників було багато дітей.

 

Члени Федерації мотоциклетного спорту намагалися зустрітись з Юрієм Луценком, щоб нарешті припинити тиск Дмитра Чібісова на спортсменів. У результаті представників Федерації запросили на розмову до Генпрокуратури. Юрія Луценка не було, але там їм пообіцяли, що до 15:00 вивчать цю справу і нададуть Федерації мотоциклетного спорту України офіційну відповідь із позицією Генеральної прокуратури. Спортсмени сподіваються, що їх почули і Юрій Луценко прийме правильне рішення щодо спроб зруйнувати український мотоциклетний спорт.  Віддавати трасу вони не збираються.

 

Нагадаємо, що напередодні в інформаційному агентстві УНІАН відбулася прес-конференція, де представники Федерації мотоциклетного спорту України повідомили про спробу прокуратури Київщини на чолі з Дмитром Чібісовим «віджати» мототрасу і передати її приватним особам під забудову. Мова йде про 12 га, що зараз використовуються як тренувальна база збірної команди України та місце проведення національних чемпіонатів і міжнародних змагань з мотоциклетного спорту найвищого рівня.

 

“Загалом свого часу Аграрний університет передав 60 га Бучанській міській раді. 12 га з них займає спорткомплекс. І лише спорткомплекс розташований на гідровідвалі, що дозволяє розпочати там багатоповерхове будівництво.Інші 48 га знаходяться на покладах торфу і є непридатними для забудови. Відповідно, вони є нецікаві прокуратурі”, – розповів директор МПП СТК “СОНА” та голова Київського обласного осередку Федерації мотоциклетного спорту України Сергій Пащинський.

 

“Раніше ця земля перебувала у постійному користуванні науково-дослідного підприємства “Ворзель”, засновником якого був Аграрний університет. Ще з 1980-х років на ній відбувалися змагання з мотокросу. У 2006 році ділянка була включена у межі міста Буча і на основі договору оренди між Бучанською міською радою та МПП СТК “СОНА”, членом Федерації мотоциклетного спорту України, перейшла в користування спортсменів”, – пояснив юрист громадського об’єднання “Правозахисна група “Адвокат” Олександр Короленко.

 

Нині з подачі Київського обласного прокурора Дмитра Чібісова відбувається спроба визнати згаданий договір оренди не дійсним і передати цю територію під багатоповерхову забудову. У березні 2017 року Прокуратурою Київської області було подано до Господарського суду Київської області позов про скасування рішення Бучанської міськради про передачу в оренду МПП СТК “СОНА” земельної ділянки площею 12 га землі.

 

Спортсмени, які прийшли під Генпрокуратуру, переконані, що Чібісов діє виключно у своїх інтересах та інтересах забудовників. Про це свідчить, зокрема, те, що ним заявлено вимогу визнати не дійсним  договір саме з МПП СТК “СОНА”. Хоча до інших орендарів, які знаходяться на решті території розміром 48 га, що також належали НДП «Ворзель», жодних претензій, вимог чи позовів не виставляється. На останньому судовому засідання уся колегія суддів просто взяла самовідвід, оскільки ніхто не хоче мати з цим справу. Судді заявляють про шалений тиск з боку прокурорів.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.