Екс-голова Коцюбинського Матюшина перевела фірмі-шахрайці майже 2 млн.грн

Майже 2 мільйони гривень у Коцюбинському “освоїли” через фірму-шахрайку. Про те, що екс-голова селища Ольга Матюшина свідомо переводила мільйони на підозрілу компанію “Мір Агрос”, розповіла депутат Коцюбинської селищної ради Юлія Главацька.

Наприкінці минулого року фірма “Мір Агрос” виконувала у Коцюбинському роботи із капітального ремонту покрівлі будинку культури та з облаштування вуличного освітлення. За це вона у сукупності отримала 1,1 млн. грн коштів із держсубвенції. Як з’ясувалося згодом, ремонт покрівлі виявився фіктивним, а на освітлення реально витрачено значно менше.


“Депутати виділяють кошти на ремонт цієї покрівлі. Із незрозумілих причин ці кошти та інші чомусь пішли на УЖКГ “Біличі”. Хоча дане приміщення не знаходиться на балансі УЖКГ «Біличі»!!!! Думаю всім зрозуміло, чому селищна рада на пряму не заключила угоду з Мір Агросом;)))) бо там би був підпис Матюшиної, а так знайшли хлопчика-підпиши”, – написала Главацька у Фейсбук.

Крім того, як з’ясувалося, тендер по цій угоді теж був фіктивним. У ньому брала участь всього одна фірма – “Мір Агрос”. І як розповіла згодом колишня заступниця начальника УЖКГ Леся Петрик-Єльнікова, “надійшла вказівка, що саме ця фірма має робити ремонт”.

Варто зазначити, що статутний капітал компанії “Мір-Агрос” всього 1 тис.грн, а дані із системи Prozprro свідчать про те, що жодних договорів, окрім як з Коцюбинським ця фірма протягом останніх років не укладала. Крім того, основним видом діяльності фірми ще донедавна був ландшафтний дизайн. Саме у цій сфері “Мір-Агрос” у травні 2017-го звинувачували у шахрайстві за вимагання коштів за незрозумілі послуги, яких ніхто не замовляв.

“Але це ще не кінець. Ольга Володимирівна після того, як підприємство не виконує умови угоди щодо покрівлі БК, перераховує їм 750 тис грн на проект стадіону. Інформація з слів головного бухгалтера на останній бюджетній комісії. Я думаю всім зрозуміло, чому саме на це підприємство йдуть всі наші бюджетні кошти;))))”, – також зазначає Юлія Главацька.

Нагадаємо, що зараз у тому, що сотні тисяч гривень просто пропали екс-голова Коцюбинського Ольга Матюшина звинувачує колишнього начальника УЖКГ “Біличі”, свого ставленика Євгена Герасименка. Однак, як днями розповів журналістам Герасименко, фактично підприємством керував не він, а сама Ольга Матюшина. Саме вона переконувала чоловіка підписувати документи про виконання робіт та укладати угоди з тими чи іншими підрядниками. Більше того, начальник УЖКГ навіть не мав доступу до офіційної печатки підприємства.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.