Директор ANTITERROR SECURITY GROUP: з усіх охоронних компаній нашого регіону – ми маємо найбільшу кількість екіпажів та професійно підготовлених фахівців

dsc_6533-1536x1142

12 листопада в Україні неофіційно відзначають День фахівця з безпеки. Це свято об’єднує людей, для яких забезпечення безпеки – це професія і справа всього життя. Серед них – працівники державних служб безпеки та приватних охоронних компаній, а також фахівці, які займаються розробкою і установкою самих систем безпеки.

І хоч безпека для кожного з нас – поняття різне, але всі ми прагнемо лише одного – максимально убезпечити своє життя та життях своїх близьких. І тут на допомогу нам приходять охоронні компанії. Проте, як зрозуміти, що є найкращим показником якості охоронної компанії і як зробити правильний вибір?

Про це та багато іншого редакція «Ірпінського Вісника» поспілкувалася з директором охоронної компанії ANTITERROR SECURITY GROUP Дмитром Орловим.

У вас досить розлогий список послуг, які ви надаєте клієнтам – це охорона бізнесу, житла, інформації, матеріальних цінностей, а також технічна, пожежна та фізична охорона. Яка послуга є більш затребуваною і користується найбільшою популярністю?

Найбільш затребуваною і популярною є послуга пультової охорони, а саме спостереження за об’єктами фізичних та юридичних осіб. І це не дивно, бо пультова охорона – один із найефективніших способів захисту будь-якого приміщення від різного роду злодіянь.

Також великої популярності з кожним днем набирає послуга «тривожна кнопка». Послуга дозволяє одним натисканням попередити про небезпеку та викликати групу оперативного реагування, яка за лічені хвилини прибудете для захисту життя клієнтів, їхніх близьких чи бізнесу. Як показує практика «тривожна кнопка» – це найкраща турбота про батьків та дітей, які залишаються вдома і не зможуть самостійно попередити будь-яку неприємну ситуацію.

img_1048-300x200

Розкажіть детальніше про ці послуги, що це взагалі таке? Як працює?

Пультова охорона – це не лише словосполучення, а цілий комплекс заходів, спрямованих на попередження, виявлення та захист. Що стосується самої системи, то це певний набір апаратури, куди входять датчики руху, приймально-контрольний прилад та диспетчерський пункт з пультом. Коли датчики руху фіксують вторгнення у приватну власність, сигнал надходить до диспетчерського пункту і на місце події виїжджає оперативна група. Швидке реагування дозволяє попередити злодіяння і захистити майно власників від нанесення шкоди.

«Тривожна кнопка» – це умовна клавіша, яка досить непримітна і зазвичай знаходиться поза полем зору людей. Вона виділяється серед інших охоронних послуг тим, що не привертає особливої уваги оточуючих і миттєво реагує на небезпеку. Одне її натискання передає сигнал диспетчеру і група оперативного реагування миттєво прибуває на місце події.

Зауважу, що у будь-якому випадку наші фахівці прибувають на місце події не пізніше, ніж за 10 хвилин, в іншому разі – вони вже не потрібні, завдання провалено.

Розкажіть про обов’язки групи швидкого реагування, які її дії після того, як вона отримали сигнал про тривогу?

Отже, фахівці отримали повідомлення про виклик. Швидко одягають бронежилет, каску і їдуть на спрацювання. Коли прибули на місце і зрозуміли, що це дійсно бойове спрацювання – обов’язково повідомляють сусідній екіпаж, щоб він виїжджав на допомогу. Крім цього, черговий паралельно повідомляє про подію в поліцію.

Для чого і у якому випадку потрібно два екіпажі?

Коли мова йде про бойове спрацювання – обов’язково вирушає другий екіпаж. Він зможе локалізувати район і допомогти із затриманням злочинця.

Наприклад, це пограбування квартири, яка знаходиться на 5 поверсі. Коли під’їжджає перший екіпаж, одна особа піднімається ліфтом, інша –сходами, щоб злочинець не встиг втекти завдяки одному із цих способів. Паралельно уже їде інший екіпаж, який повинен локалізувати район, знайти квартиру і чекати внизу.

Наші охоронці володіють спеціальними знаннями, вони знають, як їм рухатися, як правильно зайти на об’єкт, щоб самим не стати жертвою, і локалізувати ситуацію. Ми одна з небагатьох охоронних компаній у регіоні, яка має ліцензію на використання зброї.

Стає зрозуміло, що ваші співробітники – це висококваліфіковані і добре підготовлені фахівці, які чітко знають, що їм робити! Як ви їх підбираєте? Які основні вимоги до кандидата? 

Так, дійсно, наші співробітники – дуже добре підготовлені! Ми докладаємо до цього багато зусиль, адже чітко розуміємо, що охоронці – це не спортсмени, як усім здається, спортсмен і охоронець – це не одне і теж. Охоронець – це професія, якої треба вчитися. Охоронці повинні мати гарну спортивну підготовку, бути стресостійкими, розбиратися у законодавстві України та вміти швидко реагувати на події.

Саме тому, перед тим, як взяти людину на роботу, з нею спілкуються відповідні фахівці, у першу чергу – це психолог, потім юрист і лише після цього інструктор з патрулювання.

У вас єдиних в регіоні є власна навчально-тренувальна база. Чому це так важливо для охоронної компанії? Там тренуються співробітники чи проходять випробовування нові працівники?

Оскільки, охоронці у групі швидкого реагування, повинні мати високий рівень підготовки, щоб уникнути тяжких наслідків при виконанні своїх обов’язків, вони проходять спеціальне навчання. І це не тільки на початку роботи, своїх співробітників ми навчаємо постійно. Вони проходять курси з медицини, щоб знати, як надавати першу домедичну допомогу, а також стажування і співбесіди з юристами, які роз’яснюють їхні права та як правильно кваліфікувати їхні дії. Також у нас є вогнева підготовка, де охоронці у тирі вчяться правильно поводитися із вогнепальною зброєю.

Крім цього, вони займаються з інструктором, який вчить їх правильно патрулювати та заходити на об’єкт, щоб затримати злочинця. Адже,  найголовніше – вміти правильно затримати злочинця, щоб не скалічити себе та іншу людину. Це надважливі речі і тому, фахівці займаються із хлопцями постійно.

Ми впевнені, що будь-які навики потрібно постійно перевіряти та вдосконалювати і тому, окрім навчань, наші бійці проходять кожного місяця тестування та складають заліки.

Яка географія надання ваших послуг? 

Що стосується пультової охорони – ми охопили все Приірпіння і постійно розширюємо горизонти своєї присутності. Нещодавно придбали ще 2 автомобіля та облаштували екіпажі, тому, тепер представлені у Вишневому та Петропавлівській Борщагівці.

З усіх охоронних компаній, що функціонують у нашому регіоні, наша має найбільшу кількість екіпажів. Тому, протягом доби у нас працює 4 групи реагування, а ще 2 – знаходяться у повній бойовій готовності. Інші компанії налічують лише по 1-2 групі швидкого реагування. І мені важко уявити, як у такому випадку можна кудись встигнути доїхати, якщо, наприклад, переїзд закритий чи якась дорожньо-транспортна пригода трапилася на шляху? Якщо охорона приїжджає довше, ніж за 10 хв, то вона вже не потрібна. Це самообман, а не охорона.

У зв’язку з цим, з нами часто підписують договори про пере реагування і ми реагуємо на їхню тривогу.

Що є показником якості охоронної компанії?

Швидкість реагування та зрозумілі дії при бойовому виїзді. Якщо група приїде пізніше, ніж за 10 хв, вона вже не потрібна. Основні крадіжки – продумані і швидкі, тому потрібна оперативність.

Чому потрібно обрати саме вашу охоронну компанію?

Тому що наша компанія налічує найбільшу кількість груп реагування в регіоні, що дозволяє ефективно і якісно реагувати на будь-які тривоги. Маємо власну навчально-тренувальну базу, де бійці постійно проходять перепідготовку, що дозволяє професійно підходити до вирішення будь-якої ситуації.

Крім цього, ми використовуємо найкраще охоронне обладнання та надаємо цілодобову підтримку клієнтам, що дозволяє почувати себе в безпеці та комфорті завжди.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.