До створення нової школи в Ірпені залучили італійського архітектора

Проект нової прогресивної школи за європейським зразком створить відомий архітектор з Італії, Голова Міжнародного Форуму “Людина та Архітектура” Луїджі Фіумара. Про це повідомила в.о. ірпінського міського голови Анастасія Попсуй. 

“Сьогодні почалася історія ще однієї цікавої співпраці, метою якої є створення в Ірпені нової прогресивної школи за європейським зразком. Про це домовилися із всесвітньо відомим архітектором з Італії, Головою Міжнародного Форуму “Людина та Архітектура” Луїджі Фіумарою”, – заявила Анастасія Попсуй.

Як архітектор він реалізує проекти в Італії, Швейцарії, Україні, Росії, Румунії, Індії. Має досвід проектування шкіл у різних країнах світу і готовий допомогти Ірпеню у створенні нового сучасного освітнього закладу.

“Поки проект будівництва нової школи в Ірпені перебуває на старті, ми можемо його скорегувати і зробити так, щоб майбутня школа стала не тільки гордістю ірпінської громади, а й усієї України. Дякую за сприяння в організації цієї зустрічі громадській ініціативі “Творці майбутнього””, – зазначила Попсуй.

Нагадаємо, що в Ірпені поруч з вулицею Підгірною почали будувати нову комунальну школу. Згідно з проектом це буде триповерхова будівля, розрахована на 900 учнів, де передбачене усе необхідне для повноцінного навчального процесу: спортзал, хореографічні зали, їдальня. На подвір’ї запланували міні стадіон і спортивні майданчики. Територія школи займе понад 2 гектари. 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.