До котрої можна шуміти вдома: Мунварта Ірпеня роз’яснює

Муніципальна варта Ірпеня розповіла, в який час доби не можна шуміти і що чекає на порушників. Про це муніципали повідомили и на своїй сторінці у Facebook.

Відповідно до Закону України “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення”, заборонено шуміти з 22:00 до 8:00 в житлових будинках і прибудинкових територіях.

Шуміти, відповідно до закону, означає:

– голосно співати і кричати;

– користуватися звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму;

– пускати салюти, феєрверки і використовувати піротехніку.

 “Поважайте право оточуючих людей на тишу, спокій і відпочинок, та пам’ятайте, що Кодексом України про адміністративні правопорушення (стаття 182), передбачена адміністративна відповідальність за порушення вимог законодавства щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму, у вигляді попередження, як мінімум, та штрафу — від 5 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. А якщо порушник повторно, протягом року, здійснить таке ж порушення, то штраф буде значно більшим — від 15 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів порушення тиші”, – пишуть муніципали.

Якщо ви стали свідком порушення правил додержання тиші на територіях рекреаційних зон міста Ірпінь, робіть зауваження порушникам, а у разі необхідності звертайтеся до чергового інспектора МВ на об’єкті, або викликайте групу швидкого реагування Муніципальної варти за телефонами цілодобової гарячої лінії: (045 97) 60-400; (073) 070-05-57.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.