До Ірпеня завітали переможці Міжнародного літературного конкурсу “Сузір’я духовності – 2019”

23 листопада в суботу в Ірпінському історико-краєзнавчому музеї відбулася творча зустріч з переможцями і журі Міжнародного літературного конкурсу “Сузір’я духовності – 2019” та презентація альманаху “Україна – Білорусь”.

Переможці прибули із України, Білорусі, Ізраїлю, Казахстану та Німеччини. В заході також взяли участь ірпінські поети, переважно учасники літературної студії “Дебют” при Ірпінській міській бібліотеці. Пролунали вірші українською, білоруською та російською мовами. Зустріч і презентацію провела засновник і голова оргкомітету конкурсу Наталя Вареник.

 Попередньо гості ознайомилися з історією Ірпеня під час музейної екскурсії. Присутні вшанували хвилиною мовчання жертв Голодомору 1932-1933 років. Голова Ірпінської організації Конгресу літераторів України Володимир Симоненко прочитав власний вірш, присвячений цій трагедії. 

Приїжджих поетів і прозаїків люб’язно прийняв Університет державної фіскальної служби України.  

Наступного дня гості гуляли Ірпенем, відвідали університетську церкву і оновлений Парк письменників. Вони відзначили, що Ірпінь – красиве місто. Особливо сподобався пам’ятник Тарасові Шевченку. Вони охоче фотографувалися біля нього, а також біля скульптур Парку письменників. На спогад про Україну  гості із Казахстану купували сало, а деякі поетеси – пиво для своїх чоловіків.

Анатолій Зборовський,

директор Ірпінського історико-краєзнавчого музею 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.