Дмитра Шапочкіна, якого підтримує Зіневич, не обрали в громадську раду НАБУ

Очільник місцевого осередку громадської організації “Стоп корупції” Дмитро Шапочкін не пройшов конкурс до Ради громадського контролю Національного антикорупційного бюро. Після розслідування журналістами інтернет-видання Містінформ стало зрозуміло, що таке рішення зумовлено корупційними скандалами та підтримкою з боку скандально відомих медіа “Irpin.online” та “Погляд”, які належать Олексію Зіневичу.

Підтримує Дмитра Шапочкіна Олексій Зіневич і на власній сторінці у соцмережі. Не виключено, що ірпінські сюжети також були замовними для подальшої дискредитації через ЗМІ місцевої влади у місті Ірпені.

Також відомо, що громадську оранізаію “Стоп корупції, яка раніше знімала сюжети про Ірпінь, виключили з Глобальної мережі журналістів розслідувачів (GIJN) через непрофесіоналізм і конфлікт інтересів.

Викривали в Ірпені Київської області корупціонерів, подавали заяви та справно давали коментарі опозиційним ірпінським ЗМІ. Аж виявилось, що сама громадська організація “Стоп корупції” залучена до політичної активності та упереджено ставиться до учасників своїх “розслідувань”.

В 2016 році ГО “Стоп корупції хизувалось членством у Глобальній мережі розслідувальної журналістики, до останнього часу на їх офіційному сайті можна було прочитати, що організація отримала право голосу під час вирішення важливих питань, що стосуються світової журналістської спільноти. Проте в 2019 році ця сторінка стала помилкою 404, GIJN(Global investigate journalism network) ще в 2018 році одноголосно проголосувала за виключення з її складу ГО “Стоп корупції”. 

Варто додати, що належні Олексію Зіневичу медіа, в бажанні “насолити” його колишньому соратнику Володимиру Карплюку, вже зганьбилися тим, що називали провокаторів та любителів “русского мира” активістами та жителями Ірпеня.

Раніше видання Ірпінь.ОНЛАЙН визнало заангажованість власних сюжетів через опозиційне налаштування до представників місцевої влади міста Ірпеня Київської області. Також був пійманий на брехні і телеканал “Погляд”.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.