Де у Приірпінні отримати невідкладну допомогу

З 1 січня цього року відбулася оптимізація роботи невідкладної медичної допомоги в Ірпені та селищах Ворзель, Гостомель, Коцюбинське. Тож якщо у вас раптово підвищилася температура тіла, з’явився сильний кашель, нежить, біль у горлі, головний біль, сталося запаморочення, слабкість, біль у попереку, суглобах (радикуліт, остеохондроз, артрит, артроз тощо), підвищився тиск, проявився больовий синдром при онкології,  загострилися хронічні захворювання тощо, то вам потрібно не викликати «швидку», а звернутися до лікаря за отриманням невідкладної допомоги. Де у Приірпінні, коли і в яких випадках таку допомогу нададуть?

Що таке невідкладна допомога?

Невідкладна медична допомога – це, по суті, консультація лікаря у вас вдома. Тобто, якщо у вас болить спина, горло чи навіть голова, то ви вправі звернутися до свого сімейного лікаря або ж викликати приватну невідкладну допомогу, яка за ваші гроші полікує вас. Невідкладна медична допомога не виїжджає на екстрені випадки (ДПТ, падіння з висоти тощо). Тож якщо ви потрапили в ДТП – викликайте тільки державну швидку, а якщо у вас болить спина і вам лінь іти до лікаря – приватну невідкладну!

В Ірпені у випадках потреби в невідкладній допомозі ви можете звернутися до сімейного лікаря за записом, до чергового лікаря без запису в амбулаторії за такими адресами: 

Ірпінська АЗПСМ №1:

м. Ірпінь, вул. Садова, 38, тел. реєстратури: (04597) 67-469.

Ірпінська АЗПСМ №2:

м. Ірпінь, вул. Северинівська, 103-К, тел. реєстратури: (04597) 92-005.

Ірпінська АЗПСМ №3:

м. Ірпінь, вул. Ніжинська, 11, тел. реєстратури: (04597) 63-775.

Ірпінська АЗПСМ №4:

м. Ірпінь, вул. Михайлівська, 22, тел. реєстратури: (04597) 61-162.

Гостомельська АЗПСМ:

смт Гостомель, вул. Свято-Покровська, 73, тел. реєстратури: (04597) 31-202.

Коцюбинська АЗПСМ:

смт Коцюбинське, вул. Пономарьова, 6/2, тел. реєстратури: (04597) 72-785

Ворзельська АЗПСМ:

смт Ворзель, вул. Європейська, 4, тел. реєстратури: (04597) 46-384

У кожній з амбулаторій будуть створені чергові кабінети.

Графік роботи амбулаторій:

щоденно: з 8:00 до 20:00
субота – з 8:00 до 14:00
неділя та святкові дні – вихідні

Графік роботи відділення невідкладної медичної допомоги:
м. Ірпінь, вул. Садова, 38 (цокольний поверх):
в будні дні – з 20:00 до 8:00
субота – з 14:00 до 8:00
неділя та святкові дні – з 8:00 до 8:00
Тел.: (04597) 63-644.

Також ви можете самостійно звернутися за допомогою до приймального відділення Ірпінської міської лікарні за адресою: м. Буча, вул. Польова, 19, та до приймального дитячого відділення за адресою: м. Ірпінь, вул. Давидчука, 65.

В екстрених випадках, пов’язаних із загрозою для життя, треба викликати екстрену медичну допомогу за телефоном 103. Це необхідно робити у таких випадках:

1) непритомність, судоми, раптовий розлад дихання, раптовий біль у ділянці серця, блювота кров’ю, гострий біль у черевній порожнині, зовнішня кровотеча, ознаки гострих інфекційних захворювань, гострі психічні розлади, що загрожують життю і здоров’ю пацієнта та/або інших осіб;
2) усі види травм (поранення, переломи, вивихи, опіки, важкі забої, травми голови), ураження електричним струмом, блискавкою, тепловими ударами, переохолодження, асфіксія всіх видів (утоплення, потрапляння сторонніх предметів у дихальні шляхи), ушкодження різної етіології під час надзвичайних ситуацій (дорожньо-транспортні пригоди, аварії на виробництві, стихійні лиха тощо), отруєння, укуси тварин, змій, павуків та комах тощо, порушення нормального перебігу вагітності (передчасні пологи, кровотеча тощо).

За повідомленнями управління охорони здоров’я ІМР

Амбулаторія загальної практики сімейної медицини (АЗПСМ)

ІЦПМСД (Ірпінський центр первинної медико-санітарної допомоги)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.