Даніш розповів, що Коцюбинське самостійно може вирішити свої проблеми

В.о. селищного голови Коцюбинського Сергій Даніш заявив, що бюджет селища може самостійно вирішити всі проблеми. Про це він розповів у інтерв’ю інтернет-видання “Інформатор”.

“Нам не потрібен Київ. Ми дивимося на Бортничі, Жуляни, які свого часу приєдналися до столиці – стан цих районів плачевно. Столиця нічого не зробить для нашого селища”, – зазначив Даніш.

Очільник селища впевнений, що Київ зробить з селища “зону покидьків”. Про це відкрито сказав депутат Київради Юрій Сиротюк: місто уперся в свої кордони і киянам ніде ховати родичів і облаштовувати полігони для сміття – для цього їм потрібно приєднати Коцюбинське. За словами Даніша, коцюбинці обурені такою позицією депутата і Києва в загальному.

“Сьогодні ми отримуємо партнерську підтримку від громади Ірпеня. Я щодня звертаюся до першого заступника мера Ірпеня Олександру Маркушина і депутатам Ірпінської міськради від партії “Нові Обличчя” з проблемами нашого селища. У нас налагоджена співпраця, впевнений, вона збережеться, коли Коцюбинське вже стане окремою ОТГ”, – додав Сергій Даніш.

У той же час, Коцюбинське активно розвивається: в цьому році відкривають новий дитячий сад, а також роблять проект нової молодшої школи. У 2021 року планують побудувати ще один дошкільний заклад і почнуть будівництво школи. Є ще один дитячий садок на території РК Атлант, сьогодні чекають його добудови і передачі в управління селища. В селищній раді запевняють, що готові його утримувати і зробити комунальним.

“За рік роботи нашої команди у нас вже відремонтована велика частина доріг, для зручності жителів відкрито Центр надання адміністративних послуг і багато іншого. В майбутньому планів безліч. Хочу зазначити, що в світовій і європейській практиці маленькі населені пункти самі собою ефективно управляють. Упевнений, що ми теж впораємося”, – розповів Сергій Даніш.

Нагадаємо, 30 січня Київський міський голова Віталій Кличко офіційно звернувся до міністра розвитку громад та територій України Дениса Шмигаля та до голови Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрія Клочка щодо доцільності приєднання Коцюбинського до Києва. Це збурило значну частину громади Коцюбинського, яка виступає проти поглинання селища столицею. 

Поряд з тим, представники місцевої влади Коцюбинського неодноразово заявляли, що приєднання селища до Києва силоміць є незаконним та антиконституційним, Коцюбинська селищна рада такі дії не погоджувала, а більшість мешканців селища виступають за самостійне Коцюбинське.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.