Читайте Шевченка. Читайте про Шевченка

Тарас Шевченко. Його ім’я стало символом України. Його називають провісником  нового життя, народним пророком, титаном духу, який уболівав за долю рідного народу, тому й залишив нащадкам духовний заповіт, що передається із покоління в покоління.

9 і 10 березня щороку в Україні відзначають “Шевченківські дні”. Кореспонденти “Правди Ірпеня” сформували огляд книг Ірпінської центральної міської бібліотеки до 205-річчя від дня народження Кобзаря.

Тарас ШЕВЧЕНКО

Зібрання творів у шести томах

Зібрання творів вміщує поезію, драматичні твори, повісті, оповідання, статті, археологічні нотатки, записи народної творчості, листи, ділові папери та ін. видатного поета, художника, символу української нації Тараса Шевченка. Кожного разу відкривається щось нове у його творчості, хоча, здається, кожен рядок знайомий з дитинства.

Дмитро АНТОНОВИЧ

“Шевченко – маляр”

У книзі детально аналізується малярська творчість Тараса Шевченка, стрижнем якої була велика безмежна, сильніша за все любов художника до України. Це – одне з кращих досліджень мистецької спадщини Т.Шевченка. Видання ілюстроване, розраховане не тільки на фахівців а й для тих, хто цікавиться творчістю Кобзаря.

Спогади про Тараса Шевченка

(за ред. В. Бородіна)

До збірки спогадів про Тараса Шевченка ввійшли мемуари його сучасників. Спогади розповідають про окремі епізоди життя Шевченка, геніального сина українського народу, створюють цілісну картину життєвого і творчого шляху основоположника нової української літератури. Видання призначене для широкого кола читачів.

“Святий Київ наш великий”

Малюнки Тараса Шевченка та його сучасників (альбом)

В альбомі представлено краєвиди Києва та околиць 40–60-х років ХІХ ст. Особливо детально показано київський доробок Т. Шевченка 1843–1846 рр. і твори М. Сажина, у співпраці з яким поет-художник виконав значну частину композицій. Видання є спробою в реконструйованому і розширеному вигляді втілити задум двох митців – укласти альбом київських краєвидів. У виданні вміщено також роботи В. Штернберга, Ф. Солнцева, В. Тімма та інших художників – сучасників Тараса Шевченка.

Бібліографічний відділ Ірпінської центральної міської бібліотеки

Bookmark the permalink.

Comments are closed.