Проблема зайвої ваги: як боротися

Вирішивши боротися із зайвою вагою, ви переглянули всі сторінки в мережі Інтернет, прочитали багато жіночих журналів, вже декілька тижнів начебто робите все як треба, а стрілка ваг, зрушившись на пару кілограмів, завмерла на одній і тій же вазі. І не рухається, не дивлячись на всі зусилля. У чому ж причина такої ненависної постійності?

  1. Ти перевищуєш необхідну кількість калорій, яка необхідна тобі для схуднення.
  2. Можливо, ти маєш проблеми з активністю щитовидної залози. Наприклад, тим людям, які хворіють на гіпотиреоз, буде важко схуднути.
  3. Гормони. Якщо в тебе розбалансований гормональний фон – тобі буде важко схуднути, навіть при дефіциті калорій.
  4. Ти споживав занадто мало калорій впродовж тривалого проміжку часу. Результатом таких помилок може стати погіршення метаболізму і здвиг гормонального фону у жінок, що негативно впливає в тому числі і на процес схуднення.
  5. Недостатня рухова активність. Якщо відчуваєш необхідність в схудненні – обов‘язково підвищуй свою рухову активність. Здорова схема схуднення – щоденний дефіцит в 200ккал від своєї норми + регулярні фізичні навантаження.
  6. В твоєму раціоні більшу частину займають вуглеводи. Якщо ти споживаєш 60-70% вуглеводів, при цьому дотримуєшся дефіциту калорій – все одно можуть бути проблеми зі схудненням. В твоєму випадку краще працюватиме схема: 60% жирів (корисних), 25% білки, 15% «хороші» вуглеводи.
  7. Інсуліно- та лептинорезистентність. Ці неприємні відхилення – результат частого і надмірного споживання їжі. Окрім проблем зі схудненням, ти також почуватимеш себе в’яло і безенергійно при наявності цих відхилень.
  8. Гормональна терапія. Якщо ти приймаєш будь-які препарати, які змінюють гормональний фон – це також може заважати зменшенню ваги.
  9. Часте і дробне харчування. Якщо ти дійсно хочеш схуднути – тобі варто харчуватися в невеликому проміжку часу (наприклад з 12:00 до 20:00), 2-3 рази на день. В інший час можна пити воду, чай, каву без цукру.
  10. Недостатня кількість випитої води за добу. Тобі необхідно постійно оновлювати рідинний баланс. Важливо регулярно вживати мінеральні води, які корисні для кровотворної функції і позитивно впливають на процес схуднення шляхом забезпечення організму необхідним матеріалом для ефективного функціонування.
Bookmark the permalink.

Comments are closed.