Чому голова селища Коцюбинське знищує самоврядування?

Місцеві вибори в Україні відбулися ще у жовтні 2015 року. Минуло чотири місяці, а робота селищної ради у Коцюбинському на Київщині паралізована. Новообрана селищна голова Ольга Матюшина зробила раду місцем політичних розправ і поводить себе як місцевий диктатор. Чому так сталося? Фактологічний аналіз проблеми проводить серкретар селищної ради Юлія Главацька. Матеріал опубліковано виданням kievvlast.com.ua.

Матюшина диктатор

Розкажу лише про деякі кроки Ольги Матюшиної, які вона здійснює на кожному засіданні сесії. Перше – селищна голова цілком ігнорує думку депутатського корпусу: не дає слова, перебиває, принижує, часто переходить на крик. Це добре видно на відео із залу засідань

Друге – пані Матюшина систематично порушує регламент ради. Наприклад, дивним чином намагається знову відкрити сесію, яку ж сама раніше оголосила закритою. Це також зафіксовано на відео.

Проштовхує на голосування суперечливі проекти рішення, а якщо його не голосують, – влаштовує істерику.

Третє – приводить на засідання «свою групу підтримки» і таким чином чинить тиск на депутатів Коцюбинської селищної ради. Народні депутати України, замість того, аби ефективно приймати потрібні економіці закони, приїздять на сесії селищної ради і диктують депутатам, як вони мають голосувати, що їм робити і прикривають бездіяльність, а подекуди й протизаконну діяльність селищної голови. У громади селища є побоювання, що нардепи лобіюють приєднання Коцюбинського до Києва, щоб роздати землі Коцюбинського столичним забудовникам.

Депутатський корпус не може прийняти жодного рішення на користь громади, бо селищний голова саботує роботу ради. Розвиток селища заморозився на місяці і, на жаль, ця криза поглиблюється.

Натомість з’являються інші рішення, а точніше підробки рішень. Йдеться про документ, який Матюшина подала у реєстраційну службу – рішення 1-ої сесії 7-го скликання Коцюбинської селищної ради «Про результати виборів Коцюбинського селищного голови та депутатів Коцюбинської селищної ради». За даним фактом новостворена поліція вже відкрила кримінальне провадження.

Рішення сесія

Хочу запевнити, що такого документу існувати не може! На першому засіданні сесії жодних проектів рішень на голосування не виносилося.

Виходить, маємо сфабрикований службовий документ зі справжнім підписом селищного голови. Такі дії неприпустимі. Сьогодні отримали одну підробку, а завтра – таким же сфабрикованим рішенням Матюшина може віддати Коцюбинське столиці, дозволити вирубку лісу чи закрити школу. Це обман та ігнорування не тільки депутатського корпусу, а усіх мешканців Коцюбинського, які обирали Матюшину селищною головою.

Загрозлива ситуація, що створила Матюшина у Коцюбинському, вже давно перейшла кордони нашого селища. Тому депутати звернулися до Верховної Ради України, Київської обласної ради та правоохоронних органів з проханням зупинити свавілля селищного голови. Під зверненнями підписалися більшість депутатів Коцюбинської селищної ради. Мій підпис під цими документами також є.

Дії Матюшиної розслідуються за двома кримінальними провадженнями. Бо очевидно, що голова перевищила свої повноваження і навіть більше – сфабрикувала службовий документ. Ми будуємо правову державу, тому закривати очі на такі порушення селищного голови було б зрадою.

Всім відомо, що Ольгу Матюшину активно підтримує колишня журналістка Ірина Федорів, яка раніше встановлювала дитячі майданчики за підтримки компанії «Bionic Hill», зокрема, без належно оформленої документації.

Ірина Федорів неодноразово звинувачували у перекручуванні фактів та маніпуляцією свідомістю громади. Вона вводить в оману журналістів центральних ЗМІ і налаштовує їх проти депутатів селищної ради, яких обрала коцюбинська громада. Дії Ірини Федорів не користуються повагою у жителів селища. До прикладу, кандидат, якого підтримувала Федорів до селищної ради, з тріском програла вибори в окрузі, де живе Федорів.

Дії Матюшиною чітко режисуються ззовні. Під час останнього засідання ради, нам вдалося ознайомитися з інструкцією, яку Матюшиній спустили «згори». Дана інструкція чітко підтверджує, що Ольга Матюшина не є самостійною фігурою у прийнятті рішень і що комусь невигідно, щоб Коцюбинська селищна рада почала працювати. У цьому «документі», обраних громадою депутатів називають «орками». Це все, що потрібно знати про рівень поваги з боку селищної голови до принципів місцевого самоврядування та обраних коцюбинчанами депутатів.

Задачі Матюшиної

Тому моє звернення адресоване журналістам, котрі хочуть все таки знайти правду, розібратися у ситуації, яка наростає у Коцюбинському. Депутатський корпус відкритий. Ми готові говорити і захищати громаду від голови, яка позбавляє селище розвитку. Приїздіть у селище, поспілкуйтеся з кожним депутатом селищної ради і дізнайтеся правду. І головне, не будьте ляльками у руках місцевих ляльководів – вони вже кілька років поспіль справно виконують замовлення столичних забудовників на інформкампанію щодо приєднання Коцюбинського до Києва.

Особисто я балотувалася у депутати Коцюбинської селищної ради не для того, щоб брати участь у політичних маніпуляціях Матюшиної. Не для того, щоб годинами дивитися на істеричні випади селищної голови. Я, і більшість моїх колег, прийшли працювати на громаду, яка нас обрала. І ми просимо забезпечити це право і обов’язок депутата.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.