Чому Федорів назвала “сепарами” половину Коцюбинського

Близько двох тисяч коцюбинців, які взяли участь у сповненому гідності святкуванні Дня Конституції є “сепарами”, так вважає колишній депутат місцевої селищної ради Ірина Федорів. А величне патріотичне дійство, якого за словами мешканців ще не було в Коцюбинському, на думку Федорів є “шабашем”. Про це активістка руху “Чесно”, (так себе називає Федорів), написала у блозі на “Українській правді”.

На цьому величному святі були присутні учасники АТО, дружина та троє синів легендарного комбата Гуменюка, ветерани другої світової, сотні і сотні коцюбинців, які поколіннями живуть і трудяться в селищі. Люди були у вишиванках, з прапорами, усі разом співали Гімн України. Їхні діти бавилися в новоствореному парку і танцювали.

фото 1

фото 2

Головною дійовою особою свята стала Співачка української Незалежності, народна артистка України Оксана Білозір, яка за 40 років на сцені не виконала жодної пісні російською мовою. Вона є волонтером національного масштабу, яка працює над поверненням з полону українських бійців. Оксана Білозір – досвідчений проукраїнський політик, перший Міністр культури і туризму України та депутат уже 4-ох скликань Верховної Ради.

На думку Федорів та народного депутата Ольги Червакової, Білозір має відповісти, що виступала на “шабаші заколотників”. “Пані Білозір, це ганьба. Чекаємо вашого візиту в ДНР”, – отак просто підсумувала свій блог Ірина Федорів.

Дана публічна реакція Ірини Федорів на свято – це апофеоз брехні і цинізму, яку вона розгорнула в Коцюбинському і Приірпінні в останні роки. Разом з народним депутатом Ольгою Черваковою Федорів намагається відірвати селище Коцюбинське від Ірпеня і Київської області на користь приєднання до столиці. Все це робиться нібито під егідою збереження навколишнього Біличанського лісу. Хоча є стійке переконання, яке підтверджене фактами, що дві останні та селищна голова Ольга Матюшина роблять це в інтересах великого столичного будівельного бізнесу.

Вони нападають на селищну раду і звинувачують її в дерибані, хоча жодного рішення про виділення жодної ділянки чинний склад ради не приймав. Жодного дерева не зрізав. Все тому, що цей склад ради противиться втягуванню селища в Київ.

Федорів нападає на виділення Коцюбинської селищної ради минулого скликання, але замовчує виділення 147 гектарів землі Київрадою у цьому лісі. На її сайті писались якісь статті на цю тему, які насправді є флудом. Реального опору виділенням землі, дороги до цієї землі та підтягуванню комунікацій з боку Києва Федорів і Червакова не здійснюють. Натомість, перед минулими місцевими виборами в селищі з’являються дитячі майданчики, які ставить Федорів за підтримки будівельної компанії, якій Київрада з широкого плеча виділила 147-га вікових дерев в лісі та ще й на території Київської області.

фото 3

Федорів і Червакова заявляють, що ліс вирізає Ірпінь. Насправді ліс є в оперативному управлінні КП Святошинське лісопаркове господарство. І саме Київ здійснює «санітарні чистки» в промислових масштабах, що видно із карт Google. Київ уже сьогодні ріже ліс, а Федорів і Червакова зібралися там його рятувати.

Щоб захиститися від втягування до столиці та припинити соціально-економічний параліч селища, в чому зацікавлені Федорів-Червакова, (бо якщо все погано, то треба в Київ, він врятує) селищні депутати висловили імпічмент селищній голові, Ользі Матюшиній – ставлениці Федорів. Процедуру усунення селищного голови провели 20 із 26-ти депутатів селищної ради, які були обрані місцевим людьми на вільних виборах. Все це проходило в Будинку культури в присутності громади та під прицілом 5-ти камер загальнонаціональних телеканалів. Федорів і Червакова прокачали постфактум інформаційно ситуацію так, що це ніби заколот та ГКЧП.

Народний депутат Ольга Червакова увела в оману керівництво парламенту і в дуже оперативний спосіб за кілька днів Рада прийняла постанову про розпуск Коцюбинської селищної ради. Одного учасника конфлікту – селищну раду погасили, селищного голову, подружку Червакової підняли на блюдці. Але проект постанови був зроблений волюнтаристськи, Верховна Рада вийшла за межі повноважень і Вищий адміністративний суд скасував її. Навіть голова Верховної ради Андрій Парубій в ефірі одного із телеканалів визнав, що така постанова є прецедентом і юридичне управління парламенту має розібратися як так могло статися. У мене є своя особиста думка, як це сталося.

Ірина Федорів – справді геніальний маніпулятор. Це слід визнати. Країна перебуває в такому стані, що дуже затребуваними є теми патріотизму, волонтерства, боротьби з корупцією та ін. Ірині Федорів фактично вдалося приватизувати собі ці поняття в Коцюбинському та Приірпінні.

Журналісти, редактори, представники неурядових організацій, молоді політики часто не можуть, або не хочуть заглиблюватися в ситуацію. Якщо Федорів сказала, що переворот, значить переворот, якщо сказала, що Біличанський ліс Ірпінь рубає, а Київ його захищає, то так мабуть воно і є.

Але світ не буває пласким і одновимірним. Бо серед «Нових облич», яких Федорів називає регіоналами і з якими так завзято бореться, більшість є молодими дієвими патріотами, які кожного дня конкретними проектами змінюють країну. Тільки в день Конституції в Коцюбинському вони відкрили меморіальну дошку легендарному комбату Гуменюку, запустили рух по новій дорозі, яка десятиліттями була в руїні. Відкрили навколо будинку культури селища гарний сучасний парк.

фото 4

Більшість коцюбинців уже навчилися перевертати медаль на іншу сторону. Одовимірний інформаційний світ Федорів в селищі уже не працює. Люди оцінюють дійсність по справах а не постах. Але в День Конституції сталося щось особливе. Чудове патріотичне свято, приїзд і фантастичний виступ Оксани Білозір, її живе спілкування з величезною кількістю піднесених людей… Плаский одновимірний інформаційний світ Федорів і Червакової тріснув на загальноукраїнському рівні.

Оксана Білозір, як і Ольга Червакова, по статусу теж народний депутат. Але за досвідом та авторитетом у політиці і суспільстві Оксана Білозір проти Ольги Червакової, як професор-викладач на кафедрі проти матюкливої студентки на курилці.

Оксана Білозір є хрещеною матір’ю двох дочок чинного президента України Петра Порошенка. Можна прогнозувати, що відтепер керівництво держави отримуватиме альтернативну точку зору на події та процеси в нашому регіоні на противагу тій дезінформації, яку здійснювали тут Ірина Федорів та Ольга Червакова.

Усвідомивши це Ірина Федорів просто психанула. Інакше я не можу для себе пояснити, як здавалося б, адекватна людина обізвала “сепарським шабашем” мінімум тисячу людей зі свого селища, які одухотворено акапельно виконували Гімн України.

Особисто для мене Оксана Білозір є голосом української незалежності. Таким же, як і Тарас Петриненко. Оксана – людина, сповнена гідності. Це відчувається і на концерті, і в особистому спілкуванні. Хто така Ірина Федорів, щоб на сторінках “Української правди” ганьбити Оксану Білозір?

Про рівень людської культури і дискусії хай кожен сам зробить висновки.

Українське суспільство після Майдану – як підліток, який дуже швидко росте. Одна з підліткових хвороб нашого соціуму – це ілюзорна віра штатним борцям за правду і справедливість. Потроху ми позбуваємося цієї підліткової болячки. Ситуація з Федорів у контексті Коцюбинського та Ірпеня – це один з таких прикладів.

Завжди легше сприймати готові висновки і не думати самому. Так звикли жити росіяни. Знайти ж альтернативну точку зору, вникнути і скласти власний висновок – це вже потребує певних зусиль мозку. Але вони того варті. Бо так ти з маніпульованого стаєш самодостатнім.

Українці, давайте виростати швидше!

 

фото 1

 

Максим Плешко,

кандидат філософських наук,

голова фракції “Нові обличчя” Ірпінської міської ради

Bookmark the permalink.

Comments are closed.