Член ТВК Єльнікова визнала перемогу Анісімова по округу в Коцюбинському

Член Коцюбинської територіальної виборчої комісії Леся Петрик-Єльнікова публічно підтвердила дотримання процедури підрахунку голосів під час перевиборів у селищі по округу №26 та визнала перемогу Віктора Анісімова. Про те, що зараз представники команди селищного голови Ольги Матюшиної перекручують факти з цього приводу, вона написала у Фейсбук.

“Процедура підрахунку голосів була дотримана… Я була на ДВК. Процесом керував голова комісії. Досить перекручувати факти!!! Хоч іноді потрібно бути об’єктивними та чесними”, – написала Петрик-Єльнікова.

29 квітня у Коцюбинському відбулись проміжні вибори, під час яких мешканці вже втретє висловили довіру АТОвцю Віктору Анісімову. Того ж дня члени дільничної виборчої комісії оголосили результати голосування, де за Анісімова віддали свої голоси понад 50% виборців. Однак, під час засідання ТВК, на якому члени комісії мали визнати вибори дійсними, голова ТВК Людмила Демченко відмовилась оголошувати офіційні результати та визнавати Віктора Анісімова депутатом. Мотивуючи тим, що “можливо ще хтось подасть скаргу на проведення процедури підрахунку голосів чи спостерігачі повідомить про правопорушення”, Демченко перенесла засідання ТВК на 5 травня.

Мешканці селища обурені такими діями голови ТВК, і впевнені – що це навмисне відтягування виборчого процесу з метою можливих фальсифікацій з боку команди Федорів-Матюшиної.

У голосуванні на перевиборах по округу №26 взяли участь 231 мешканець селища. За Віктора Анісімова проголосували 119 виборців. За його найближчого опонента, якого висувала команда селищного голови Ольги Матюшиної Євгена Форостовського – 96. Загалом у перевиборах було 8 кандидатів у депутати.

Проміжні вибори у Коцюбинському відбулися через те, що команда селищного голови Ольги Матюшиної зініціювала відкликання депутата КСР Віктора Анісімова. Проте мешканці селища впевнені, що результати голосування ще раз продемонстрували як безпідставно відбуваються відкликання депутатів.

Нагадаємо, що голова Коцюбинської ТВК уже фігурує у справі про підробку виборчих бюлетенів і проти неї відкрито кримінальне провадження. Під час позачергових виборів депутатів Коцюбинської селищної ради влітку 2016 року Демченко самостійно, без рішення ТВК, замовила в одного із поліграфічних підприємств виготовлення виборчих бюлетенів. Після цього вона змушувала голів ДВК отримати ці бюлетені та проводити ними голосування. Ці бюлетені були вилучені слідством. Однак, як стверджують юристи, розслідування цієї справи свідомо гальмується по замовленню згори.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.