Чим ірпінцям корисно снідати

Вдалий сніданок заряджає енергією на весь день. Тож важливо вранці їсти корисні й ситні продукти. Дієтологи і гастроентерологи склали список із п’яти найкорисніших сніданків. 

1. Вівсянка

Є багато рецептів вівсянки, яку ви захочете їсти щодня, а головне, що від неї багато користі. Давайте привчимо себе вранці готувати справжній салат краси, основа у нього – вівсянка, а до неї будуть додані різні смакоти.

Рецепт № 1 – Французький салат краси

Для приготування знадобиться: 2 повних ложки вівсяних пластівців, 5 ложок кип’яченої холодної води, 3 ложки кип’яченого холодного молока, 1 велике яблуко, сік одного лимона. Приготування: залити вівсяні пластівці водою і залишити їх на годину. Потім додати молоко, цукор і натерте на крупній тертці разом із шкіркою яблуко. Вичавіть сік з лимона і приправте ним салат. 

Рецепт № 2 – Салат Клеопатри

Для приготування потрібно: вівсяних пластівців – 4 ст. ложки, молоко або кефір – 100-150 мл (можете замінити на яблучний сік чи воду – кому як подобається), морква – 1 шт, яблуко – 1 шт, сметана – 2 ст. ложки (можете замінити на 1 ст. л нерафінованої рослинної олії), чорнослив – 5-10 шт, родзинки – 1 неповна жменя, мед – 1-2 ч. ложки. Приготування: замочіть вівсяні пластівці в рідині (молоці, кефірі, соку, воді) до набухання. Моркву і яблуко натріть на тертці, додайте сметану (олію), родзинки, порізаний чорнослив, вівсяні пластівці (рідину, що залишилася, попередньо злийте), мед. Все добре перемішайте і прикрасьте скибочками яблук і чорносливу.

Американський салат краси

Для приготування знадобиться: 5 столових ложок вівсяних пластівців, 5 столових ложок молока, 1-2 столові ложки меду, горіхи. Приготування: вівсянку залийте на ніч холодною кип’яченою водою. Вранці додайте 5 столових ложок молока, мед і горіхи.

2. Сир

Легкий, корисний, смачний і ситний сніданок!

Сир з фруктами

Для приготування вам знадобиться: 200 грамів сиру, 1 чайна ложка меду, 1 банан, горіхи. Приготування: банан наріжте невеликими шматочками, змішайте з сиром, заправте медом і горіхами.

Сир з ягодами

Для приготування знадобиться: 200 грамів сиру, 100 грамів будь-яких ягід, 50 грамів сметани, 1 чайна ложка цукру. Приготування: зЗмішайте сир зі сметаною, додайте в масу ягоди і цукор.

Сир з молоком

Для приготування потрібно: 100 г свіжого сиру, 125 мл молока, 15 мл цукрового сиропу (можна замінити чайною ложкою цукру), родзинки. Приготування: сир розітріть, додайте в нього столову ложку молока, цукровий сироп і родзинки.

Сир із зеленню

У порцію сиру дрібно наріжте зелень, яку любите. Можете трохи посолити і поперчити – справа смаку.

3. Омлет

Омлет з зеленню

Для приготування потрібно: 2 яйця, 50 грамів молока, будь-яка зелень – кріп, петрушка, базилік і.т.д., сіль, перець. Приготування: яйця збийте з молоком, додайте посічену зелень, сіль, перець.

Білковий омлет із зеленню

Для приготування потрібно: 3 яйця, 100 грамів зелені, 2 ст. л молока, рослинна олія, сіль, перець. Приготування: відокремте білки від жовтків. Збийте білки з молоком до появи піни. Наріжте зелень і додайте до білків. Сіль, перець за смаком.

4. Бутерброд

Так, ви не помилилися, саме бутерброд, але не простий, а дуже корисний!

Рецепт № 1

Для приготування потрібно: цільнозерновой хліб, 100 г відвареної курячої грудинки, листя салату, помідор. Приготування: на шматочок хліба кладіть лист салату, зверху курку і прикрасьте все це кружечком помідора. Смачно і корисно.

Рецепт № 2

Для приготування потрібно: цільнозерновой хліб, 100 грамів сиру, будь-яка зелень, сіль. Приготування: змішайте сир із дрібно нарубаною зеленню, посоліть, намажте отриману масу на хліб і насолоджуйтеся.

5. Салат

Для приготування корисного салату потрібно повністю забути жирний майонез, а замість нього використовувати  натуральний йогурт, що чудово підходить для заправки ранкових салатів.

Салат з яловичиною

Для приготування потрібно: 150 г відвареної яловичини або телятини, консервований горошок, 1 яйце, натуральний йогурт, сіль. Приготування: Яловичину і яйце наріжте шматочками, додайте горошок, заправте йогуртом.

Салат з куркою

Для приготування потрібно: 150 грамів відвареного курячого філе, болгарський перець, рукола, помідори черрі, оливкова олія, сіль, перець. Приготування: Нарежте шматочками куряче філе, болгарський перець режте кружечками, помідори черрі навпіл, рукколу розділяйте на листочки. Змішайте всі інгредієнти і заправте оливковою олією, посоліть, поперчіть за смаком.

Фруктовий салат

Рецепт придумайте самі: ваші улюблені фрукти плюс йогурт або мед.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.