Чи вдасться зупинити розповсюдження кору Україною: медики Ірпеня запрошують на щеплення

В Ірпені тривають додаткові заходи з імунізації населення проти кору. Медики запрошують дорослих, а головне дітей, які не мають щеплень, разом з батьками звернутися у найближчу амбулаторію сімейної медицини для вакцинації.

Як відомо, в Україні оголошено спалах кору. Серйозне розповсюдження цієї небезпечної хвороби зафіксовано уже в 17 областях. На жаль, уже є два летальні випадки в Одеській області.

 

Кір відноситься до дуже заразних захворювань, може призвести до пневмонії, вушної інфекції, енцефаліту та інших ускладнень, а також до інвалідності та смерті. Спалахи кору відбуваються кожні 5-6 років, головною їх причиною є низьке охоплення щепленнями.

 

Зараз в Ірпінському регіоні вакцинованими проти кору є лише близько 40% дітей. Медики наголошують, що в амбулаторіях є достатньо якісної бельгійської вакцини КПК (проти кору-паротиту-краснухи), на яку не спостерігають негативних реакцій.

 

З початком навчального року кір почав розповсюджуватися ще з більшою активністю. Лікарі закликають батьків бути уважними до своїх дітей і при найменших підозрах звертатися за допомогою. Першими симптомами кору є висока температура, нежить, кашель, висип, іноді блювання і діарея.

 

Нагадаємо, що у серпні в Ірпені було зафіксовано 2 випадки захворювання на кір. На щастя, медикам вдалося їх вчасно локалізувати і зупинити розповсюдження цієї хвороби.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.