Чи стане Ірпінь містом здоров’я?

TePmK8KS2Y025 липня у міській раді відбувся круглий стіл на тему “Здобутки і перспективи системи охорони здоров’я в Ірпінському регіоні”. Серед основних спікерів були відмічені:

Анастасія Попсуй (заступник міського голови): «Шлях до змін відкрився! Ми вже досягли певних успіхів і будемо тільки набирати обороти у визначеній стратегії. «Ірпінь – місто здоров’я» це не просто слова, вони включають у себе майбутній зріст якості надання послуг на місці, медичний туризм, повернення місту рекреаційного статусу, а значить поверненню сили лікувальному напрямку. Нам потрібно покращити те, що вже є і додати те, чого не було, щоб вийти на новий рівень».

Ігор Найда (член Громадської ради при Міністерстві охорони здоров’я України): «Ірпінський регіон довго йшов до того, щоб почати активно змінюватися в області охорони здоров’я. Раніше ми були місцем втрачених можливостей, зараз же ми готові стати кращими! Дуже шкода, що медична і пацієнтська спільноти не згуртувалися і не виразили своїх пропозицій. Наш сьогоднішній стіл – це посил до громадськості, щоб на базі розглянутих запитань визначити вірний напрямок роботи і об’єднати зусилля для сумісного крокування до змін на краще! Головне – це спільна робота, потрібно дотримуватись принципу, що абсолютно всі можуть бути суб’єктами співпраці».

Андрій Тумасов (головний лікар Ірпінської ЦМЛ): «Всі знають, що в цьому році ми відкрили нову дитячу поліклініку з абсолютно новим обладнанням та нову амбулаторію. Проблема в тому, що нам катастрофічно не вистачає вузькопрофільних спеціалістів. Є два шляхи: перший – переманювати з інших міст, другий – вивчити самим, але це надто довгий процес. У найближчих планах – відкриття ще двох амбулаторій з метою підвищення рівня територіальної зручності для обслуговування населення. В Ірпені критично не вистачає блоку інтенсивної терапії для дітей. З такими проблемами людям доводиться їздити до Києва. Ми вже до кінця року відкриємо цей блок у дитячій лікарні на вулиці Комінтерна. Планується також відкриття лабораторії в поліклініці (на вулиці Садовій). Необхідно ще створити систему контролю якості медичних послуг. Скарги – це подарунок для нас. Ми не можемо охопити все, а люди допомагають знайти слабкі місця. До того ж почалася розробка та введення програми платних послуг, яка дозволить збільшити зарплати медичним працівникам».

Костянтин Надутий (член Правління Всеукраїнського Лікарського товариства) презентував програму реформування та розвитку: «Потрібно працювати за простими тезисами: на посадах не куми, а компетентний персонал, що пройшов конкурсний відбір; підвищення чутливості системи до потреб людей, шляхом громадського аудиту і громадського нагляду із публічним звітуванням; підтримка волонтерства; спеціалізована допомога там, де вона є якісною і комплексною – багатопрофільність лікарні, що надає весь спектр допомоги населенню і задовольняє усі потреби людей; зменшення тягаря особистих видатків громадян на медичне обслуговування та доступність медикаментів; безпечне довкілля та пропаганда здорового способу життя».

Поступово Ірпінь набирає здорового вигляду,а от, чи стане воно містом здоров’я, це покаже час.

 

1eWIatu3xlo

KcpY_jT-nW4

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.