«ЧЕСНО» стали на бік «тітушек», які побили колегу-журналіста

22 травня 2015 у селі Блиставиця Бородянського району Київської області під час обговорення Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» гурт «тітушек» побив журналіста інформаційного агентства Івана Лисенка. Журналіст вже звернувся із заявою про скоєння злочину до місцевого райвідділу міліції. «Тітушек» координував депутат Гостомельської селищної ради Юрій Марчук, який діє в інтересах незаконного забудовника – власника компанії «Парк Таун». При цьому «Сайт громади Приірпіння», контрольований координатором руху «ЧЕСНО» по Київщині Іриною Федорів і екс-журналісткою СТБ Оленою Жежерою, не підтримав Івана Лисенка в цьому конфлікті, фактично, ставши на бік «тітушек».

Якщо уважно придивитися до цього короткого відео, то, крім агресивної поведінки «тітушек», ми побачимо, як депутат Гостомельської селищної ради Юрій Марчук, проходячи повз одного з неадекватних, шепоче «тітушці» на вухо чергову команду.
_Gx8rbIbwkI

Судячи з усього, Марчук проінформував «тітушек» про те, що їх знімають на камеру.

Після завершення заходу, зірваного появою цих незрозумілих особистостей, з виглядом гіршим, ніж у самого Вадима Тітушки, всі вийшли на вулицю. І тут в очевидців склалося враження, що ми повернулися в кримінальні 90-ті, про що свідчить відео:

Здається, подія, що відбулася в Блиставиці, ні в кого не залишає сумнівів про неадекватність дій осіб з кримінальною зовнішністю і про факт побиття журналіста. Ні в кого … крім представників громадського руху «ЧЕСНО». Зокрема, на «Сайті громади Приірпіння», підконтрольному регіональним представником руху «ЧЕСНО» Іриною Федорів, була опублікована така ось стаття.

У цій маніпулятивній статті зазначено, що журналіст Іван Лисенко оступився, впав, взяв камінь і почав погрожувати «тітушкам»! Сам журналіст Іван Лисенко називає це цілеспрямованим інформаційним спотворенням подій, що відбувалися в Блиставиці, на користь Гостомельських забудовників.

«Мене вдарив один з «тітушек», як тільки я вимкнув камеру. Коли інші «тітушки» підбігли мене бити, я знову включив камеру. У мене немає ніяких сумнівів в тому, що ці люди були привезені депутатом Гостомельської селищної ради Юрієм Марчуком. За моєю інформацією, Юрія Марчука найняв один із забудовників, який веде незаконне будівництво на території Старопетрівського Лісодослідного господарства – Думин Василь Васильович, власник компанії ТОВ «Парк Таун». Це підприємство вибило десятки гектарів лісу на в’їзді в Гостомель. Забудовник Думин скупив значну частину депутатів Гостомельської селищної ради, щоб контролювати дерибан землі в Гостомелі. Неформальним куратором бізнес-проекту «відділення Гостомеля» є колишній радник екс-голови Київської ОДА від Партії регіонів і нинішній радник голови Київської обласної ради Геллер Лєслав Богданович, який скрізь представляється радником голови Київської ОДА Володимира Шандри. Однак сам Шандра про існування такого радника не здогадується. Після того, як ця злочинна група роздерибанила Гостомель, вони вирішили взятися за Блиставицю, яка планувала об’єднатися з Бучею », – зазначає Іван Лисенко.

«Сайт громади Приірпіння» жодним чином не згадує про злочинну діяльність ТОВ «Парк Таун» з вирубки лісу. Воно й не дивно, адже з виконавцем бізнес-проектів клану забудовників Юрієм Марчуком тісно пов’язана журналіст «Сайту громади Приірпіння» Олена Жежера. Також у пані Жежери прекрасні відносини з людьми з кримінальним минулим «Цибулі» і «Бринзи». Як кажуть, повний кримінально-гастрономічний набір. Як відомо, батько Олени Жежери намагається позиціонувати себе як кримінальний авторитет Блиставиці (Баланівка), хоча раніше був судимий за зґвалтування, а за це, крім ув’язнення, здійснюють жорстоку розправу «на зоні». Однак у нас немає підтвердження, що акт «законтачивания» відбувся саме з батьком Жежери.

Олена Жежера балотувалася в депутати Гостомельської селищної ради і з тріском програла доньці Юрія Прилипко. Фактично, результат виборів і показав, як Олену Жежеру сприймає населення Гостомеля. Невдачу на виборах Жежера намагається компенсувати інформаційними матеріалами для дискредитації вчорашніх політичних опонентів.

Під час місцевих виборів 2015 року Олена Жежера може балотуватися або знову в Гостомельську селищну раду, або по округу, де фактично проживає – на вулиці Тарасівській у Бучі, де вона встановлює дитячі майданчики. Місцеві журналісти стверджують, що кошти на встановлення дитячих майданчиків Жежерою в Бучі та Федорів у Коцюбинському отримані за відсутність критики столичних і Гостомельських забудовників.

Звичайно, пані Федорів, описуючи останні події, і здогадуватися не могла, що журналіст Іван Лисенко дивом зберіг карту пам’яті від камери… Ще один неприємний момент. «Сайт громади Приірпіння» у зазначеній псевдостатті ставить під сумнів той факт, що Іван Лисенко журналіст. При цьому Федорів забуває, що ще нещодавно вона, формуючи для телеканалу СТБ негативний матеріал про Бучу, називала Івана журналістом, а трохи пізніше на сторінках соціальних мереж дякувала журналісту Івану Лисенку за знайомство з Оленою Жежерою, тепер однією зі своїх кращих подруг. Тобто, за власною потребою, Жежера і Федорів визнають Лисенка журналістом, а в невигідних для них обставинах – спростовують самі себе. Навряд чи це є помилкою або роздвоєнням особистості. Швидше за все, це цілеспрямована маніпуляція. Хоча сам Лисенко звернувся до Ірини Федорів, як представника руху «ЧЕСНО», проте зворотної реакції не дочекався.

l1j4nFo-S7o

У тих же соціальних мережах пані Федорів, яка ховається під ніком Ivanka Bek, активно поширює інформацію про побиття Лисенка з іронічною фоткою «Пішли геть». У коментарях журналістка радіє, що статтю переглянули вже 600 чоловік.

Найбільш активно посилання Федорів, підтримуючи її, обговорюють два суб’єкти: вже згадана Олена Жежера і депутат Гостомельської селищної ради Юрій Марчук, який, як ми пам’ятаємо, і командував «тітушками», які побили  Івана Лисенка.

Юрій Марчук (ліворуч), який привіз в Блиставиця «тітушню», привітно розмовляє з Оленою Жежерою

Юрій Марчук (ліворуч), який привіз ів Блиставиці «тітушню», привітно розмовляє з Оленою Жежерою

Чим не організоване злочинне угруповання, яке, прикриваючись рухом «ЧЕСНО» та журналістською діяльністю, серйозно заступилося за бізнес-інтереси незаконного забудовника – компанії «Парк Таун», що вирубує гостомельський ліс.

Заварили кашу: Лаврентій Кухалейшвілі, організатор «блиставичних тітушек» Юрій Марчук і електоральний невдаха Віктор Бархоленко

Заварили кашу: Лаврентій Кухалейшвілі, організатор «блиставичних тітушек» Юрій Марчук і електоральний невдаха Віктор Бархоленко

Що б не писав «Сайт громади Приірпіння» про те, що громада Блиставиці хотіла приєднатися до Гостомелю, це викликає серйозні сумніви, оскільки всі населені пункти навколо Гостомеля прийняли рішення про добровільне об’єднання з Бучею. Тепер Гостомель не зможе створити навколо себе самостійну громаду. Зокрема, 8 травня 2015 Лубенська сільрада, 25 травня 2015 Синяківська сільрада, 26 травня 2015 Гаврилівська сільрада, 31 травня 2015 Блиставицька сільрада ухвалили рішення про приєднання до Бучанської об’єднаної територіальної громади.
UeUQHYDj6mw

Так само, як і програні вибори в Гостомельську селищну раду, це свідчить про фіаско незаконних забудовників, які хотіли приєднати нові землі до Гостомеля і надалі роздерибанити їх для знищення лісу.

Нагадаємо, що в публікації «Ірина Федорів: зв’язки з регіоналами, зрада однодумців і політичне кілерство» Ірину Федорів звинуватили в інформаційному кілерстві з метою дискредитації політичного іміджу політиків Київщини, підтасовуванні фактів для маніпуляції думкою громадськості, зустрічі з кривавим диктатором Януковичем перед Революцією Гідності і в тиску на колег-журналістів під час роботи керівником ньюз-руму на телеканалі зятя Кучми Віктора Пінчука – СТБ. При цьому, як наголошується в статті, Ірина Федорів використовувала службове становище для політичного посилення – за допомогою виходу сюжетів з їх коментарями – електорального невдахи бучанських виборів, скандально відомого псевдоактівіста Віктора Бархоленка і «свободівця» Богдана Мельничука, який на посаді секретаря Ірпінської міської ради спочатку наклав мораторій на землевідведення, а незабаром почав масштабну роздачу земельних ділянок.

Сподіваємося, що колеги-журналісти і творці руху «ЧЕСНО» дійсно чесно і неупереджено проаналізують суспільно-ділову діяльність Ірини Федорів та Олени Жежери, і маніпуляціям свідомістю буде покладено край. Інакше ми отримаємо суспільство, де люди, які зі шкіри геть лізуть, називаючи себе журналістами, будуть виконувати політичні замовлення. І будуть робити це «чесно», і найголовніше, прибутково.

Джерело: http://crime.in.ua/statti/20150602/blistavitsa

Bookmark the permalink.

Comments are closed.