Брехнею про Біличанський ліс Ірина Федорів хоче ввести в оману Президента

Лауреатку журналістської антипремії «Унітаз року – 2017» Ірину Федорів вчергове упіймали на брехні та маніпуляціях довкола теми Біличанського лісу. Екс-журналістка взялася розповсюджувати неправдиву інформацію стосовно «дерибану» Нацпарку депутатами Коцюбинської селищної ради. Більше того, цього разу своєю брехнею Федорів хоче ввести в оману Президента.

Про так званий «дерибан» Біличанського лісу Ірина Федорів гучно повідомила сьогодні у соціальній мережі Фейсбук. Жінка запевняє громадськість, що 30 березня під час сесії Коцюбинської селищної ради депутати «почали ділити землю» Біличанського лісу і «подеребанили» 7 га лісу. З цього приводу екс-журналістка уже організовує пікет під Адміністрацією Президента і хоче переконати Петра Порошенка, що скоєно посягання на територію Національного парку, статус якого зараз носить Біличанський ліс.
«Після перевороту депутати одразу ж почали ділити землю і бюджетні гроші. Це сталося 30 березня. Є пряма загроза дерибану Біличанського лісу… Прямий обов’язок президента реагувати на такі речі », – пише Федорів.

Жодних доказів чи конкретних фактів, що свідчать про незаконне виділення землі депутатами на території Біличанського лісу Ірина Федорів не наводить. За так званий «дерибан» Федорів намагається видати внесення змін до рішення Коцюбинської селищної ради від 15.03.2015 року «Про дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки Міністерству оборони України по вул. Пономарьова, 24 у сел. Коцюбинське для споруд військового містечка №272».
«Депутати всього лиш внесли зміни до рішення за 2015 рік. Із таким запитом ще у листопаді минулого року до селищної ради звернувся начальник Київського квартирно-експлуатаційного управління Міністерства оборони України. Мова іде про землю під військовою частиною, яка уже багато років розташована у Коцюбинському. І всі про це знають!», – зазначив голова земельної комісії КСР Павло Назарук.

Земельна ділянка площею 9,16 га за адресою смт. Коцюбинське, вул. Пономарьова (колись Будівельна), 24 є передана у користування Міністерства оборони України рішенням Київського міськвиконкому ще 05.04.1976 р. Про це свідчать відповідні довідки.

У 2015 році Коцюбинська селищна рада надала дозвіл на розробку проекту землеустрою ділянки площею 7,04 га. Решта території військової частини – близько 2 га, де розташовані об’єкти комунального призначення – мережі електропостачання, резервуар води, станції підйому води, котельні, мережі теплопостачання військовослужбовці передали на баланс селищної ради.
«Міністерство оборони почало процес розробки правоустановчих документів на землю, користувачем якої є уже десятки років. Потім з’ясувалося, що у рішення КСР від 2015 року було внесено некоректну площу і саме ці зміни депутати ухвалили вчора – замість 7,04 га внесли 7,22 га. Хочу наголосити, що ніякого лісу на території військової частини немає», – прокоментувало ситуацію керівництво військової частини А3796.
Те, що дане рішення депутатів Коцюбинської селищної ради не має жодного стосунку до Біличанського лісу доводить план-схема з додатків, а також супутникові знімки Коцюбинського. Якщо порівняти Googl-карту та план-схему військової частини, то видно неозброєним оком, що всі 7,22 га про які йде мова розташовані у межах селища і не охоплюють Біличанський ліс.

Варто зазначити, що Ірину Федорів ловлять на берхні і маніпуляціях довкола Біличанського лісу уже не вперше. Нещодавно усю правду про діяльність Федорів розповів екс-парламентарій Володимир Полочанінов.
«Дана особа цинічно скористалася нашим з Бондарєв довірою. Я вже мав досвід захисту лісів через надання їм статусу заповідників і коли до мене звернулася ця активістка і журналістка ми з Бондарєв вирішили допомогти. Указ підписав во Президента турчинов. Але я не звернув уваги на деталі…а диявол завжди в деталях. Біличанський ліс був відібраний у жителів Київської області та в тексті указу переданий в межі міста Київ…На мою думку такі активісти просто представляють будівельне лобі київських забудовників. Мабуть не бе зкоштовно…Я думаю, що ця активність не має нічого спільного із захистом інтересів громади Київської області», – зазначив Полочанінов у Фейсбук.
Зараз же своїми маніпуляціями Ірина Федорів хоче ввести в оману й Президента. Так само, як разом із своєю подругою нардепом Ольгою Черваковою весною 2016-го ввела в оману депутатів ВРУ. У результаті була прийнята скандальна постанова про розпуск Коцюбинської селищної ради. Як відомо, просунуту Федорів і Черваковою постанову визнали незаконною Вищий адміністративний суд України і Верховний суд України.
Нагадаємо, що Ірина Федорів разом із В’ячеславом Піховшеком стали лауреатами журналістської антипремії «Унітаз року-2017» саме за те, що використовували статус журналіста для маніпуляції громадською думкою і досягнення сумнівних політичних, подекуди й фінансових цілей у власних інтересах та інтересах людей, чиє лобі вони представляють.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.