Бійці в/ч 3018 відзначають День Національної гвардії України (відео)

Національній гвардії України виповнилося 9 років. Минулого березня нацгвардійцям було не до урочистостей. Плани зламав російський агресор, коли 24 лютого повномасштабно вдерся в Україну.  Сьогодні ж бійці військової частини 3018 зібралися у актовій залі Ірпінської міськради, щоб, як самі кажуть, у першу чергу, вшанувати побратимів. Тих, хто навічно залишилися у бойовому строю. Їх — 95.

Артем Іллюхин, полковник, командир 4-ої бригади оперативного призначення Нацгвардії України «Рубіж»:

«Це свято ми не могли відзначити минулого року, тому, що деяка частина Київщини була під окупацією, особовий склад знаходився на той момент в боях за Луганщину, безпосередньо за місто Рубіжне.  Частина особового складу боронила Гостомельський аеродром. Тому це свято у першу чергу для тих, кого з нами немає».

Полковник Національної гвардії  Артем Іллюхін пригадує: в той час, як частина нацгвардійців першими прийняли жорстокий бій цієї війни в Гостомелі,  інша частина зустрічала ворога в Рубіжному. І понад 70 днів тримала героїчну оборону міста.

Андрій Юрченко, начальник Рубіжанської міської військової адміністрації:

«Якщо коротко, це було 70 днів пекла. Ті захисники, які стояли в Рубіжному — це дійсно герої. Тому що триматися в тих умовах, які були там, було взагалі неможливо».

Нагрудні знаки за доблесну службу, грамоти, подяки. Сьогодні їх отримували ті, хто не шкодуючи життя боронить країну від російського агресора. Подякував бійцям за захист держави, і вручив почесні грамоти та цінні подарунки очільник Київської обласної військової адміністрації Дмитро Назаренко.

Дмитро Назаренко, т.в.о голови Київської ОВА:

«Для мене сьогодні дійсно честь бути разом з вами у такому колективі. Дякую всім, хто ризикуючи життям боронить суверенітет і незалежність нашої країни. Хто у перші дні, розуміючи усі виклики і складності, став на  захист нашої держави. Попереду будуть нові випробування, але перемога неодмінно буде за нами».

Привітати героїчну частину і подякувати за віддану службу прийшли також друзі-побратими й із сухопутних військ, представники Нацполіції Київщини, інших військових частин. Від імені Ірпінської громади нацгвардійців привітав міський голова  Олександр Маркушин.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Кожного року ми у вас в частині зустрічалися, вас вітали. Але у минулому році замість вітань ви героїчно захищали наш Гостомель, наш аеропорт, героїчно захищали на інших рубежах Україну. Потім частина хлопців разом з нашим підрозділом захищали Ірпінь. Вам, хлопці, хочу побажати, щоб десяту річницю ми зустріли у вас в частині, в мирній Україні. І обовязково, щоб ми перемогли ворога. Бо за нами правда, за нами Україна, за нами Бог».

Підтримати нацгвардійців та подарувати  їм хоч трохи невоєнного настрою прибув творчий загін українських артистів. На сцені сипали жартами коміки «95 кварталу», для них виконували свої хіти лідер гурту «Тартак» Сашко Положинський та Арсен Мірзоян.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.