Безкоштовного проїзду для пільговиків не буде!

Міністерство соцполітики і Мінінфраструктури технічно повністю готові до того, щоб уже з 1 січня 2016 року монетизувати пільги на проїзд у транспорті.

Про це під час тренінгу для представників регіональних ЗМІ в Українському медіа-центрі реформ заявила керівник відділу автотранспорту Мінінфраструктури Світлана Кубальська: «Є всі розрахунки, скільки щороку перераховують перевізникам за проїзд пільгових категорій населення. Єдине, в чому треба визначитися, – розмір суми, яку держава має перерахувати кожному пільговику».

Заміна пільгового проїзду адресною грошовою допомогою охопить всі без винятку пільгові категорій населення, незалежно від того, користуються вони транспортом чи ні. «Людина сама вирішуватиме, витрачати ці кошти на проїзд, чи ліки, чи ще щось», – зазначила представниця Мінінфраструктури. На її переконання, монетизація пільги на проїзд у транспорті дозволить не тільки зберегти, а й розвинути маршрути в тих місцевостях, де наразі перевізники працювати не хочуть через те, що їхніми послугами користуються переважно пільгові категорії населення, що завдає їм збитків. «Якщо замінити пільгу на проїзд адресною грошовою допомогою, то всі пасажири сплачуватимуть проїзд грішми. Це спонукатиме перевізників розвивати ті маршрути, які зараз вони вважають неперспективними», – пояснила Кубальська.

Джерело: http://www.epravda.com.ua.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.