(Азербайджан+Україна)*Ірпінь

Сьогодні – День народження Заріфи Алієвої – дружини третього президента Азербайджану Гейдара Алієва і матері діючого президента Азербайджану Ільхама Алієва. В Ірпінь приїхали відомі азербайджанці на вшанування її пам’яті. Фотозвіт дивіться тут.

Спочатку поклали квіти до пам’ятника З. Алієвій в однойменному парку культури та відпочинку, а після цього відбулася церемонія присвоєння імені Заріфи Алієвої Ірпінській спеціалізованій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №12 з вивченням іноземних мов (3 квітня цього року на сесії Ірпінської міської ради було прийнято відповідне рішення).

Урочистості відбувалися за участі Ірпінського міського голови Володимира Карплюка та його заступників, Посла Азербайджанської Республіки в Україні Ейнулла Ядулла-оглу Мадатлі, члена парламенту Азербайджанської Республіки, члена комітету Міллі Меджлісу з питань соціальної політики, доктора філософії, публіциста Ахундової Ельміри Гусейн гизи, голови депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Азербайджанською Республікою Романа Насірова, депутатів міської ради, учнівського та викладацького колективів школи.

Високі та шановні гості з Азербайджану висловлювали велику шану нашому місту, запевняли у своїй дружбі та пообіцяли незабаром присвоїти одній з їхніх шкіл ім’я Лесі Українки.

Нагадаємо, що ще у 2004 році в Ірпені на прохання і коштом азербайджанської громади Приірпіння було встановлено пам’ятник академіку Заріфі Азіз кизи Алієвій. Згодом на її ім’я було перейменовано одну з центральних вулиць Ірпеня.
Понад десять років школа лінгвістики підтримує тісні зв’язки з Посольством Азербайджанської Республіки в Україні. За цей час прокладено міст дружби з школою в Нахічевані – батьківщині З.Алієвої. Два роки тому через посередництво з посольством Азербайджанської Республіки в Україні на базі Ірпінської СЗШ №12 створено музей всесвітньовідомого офтальмолога, академіка – Заріфи Алієвої.

(Азербайджан+Україна)*Ірпінь

(Азербайджан+Україна)*Ірпінь

Bookmark the permalink.

Comments are closed.