АТОвця і волонтера Юрія Калініна хочуть підставити

Учасника антитерористичної операції та відомого на Приірпінні волонтера Юрія Калініна, якого ще знають за позивним Шрек, збираються підставити. Про це Калінін повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

 

«Хочу повідомити, що я, Калінін Юрій Володимирович, усвідомлюю написане, не наркоман, не алкоголік, не душевно хворий. Не маю ні зброї, ні боєприпасів, не займаюсь ніякою діяльністю, яка б порушувала Закон України. Якщо мене арештують за щось вище сказане – знайте, що все це підстава!!!», – написав АТОвець.

Із розповіді Юрія Калініна стало відомо, що зараз він перебуває в оперативному відпрацюванні у поліції Київської області, а його телефон прослуховують. Про це він уже повідомив у Службу безпеки України.

 

«Я навіть здогадуюсь, звідки ноги ростуть….Там навіть зав`язаний один з сотників Майдану, ну й з Ірпеня є активісти – Януси двух-трьохморді…Через амбіції, гроші, владу готові на все!», – зазначив Калінін.

 

Варто зазначити, що брудна інформаційна кампанія проти Юрія Калініна розпочалася ще навесні цього року. Тоді у соцмережі з’явилися фотожаби, що обурили друзів і побратимів АТОвця. Публікація про Шрека була опублікована у так званій опозиційній до міської влади Ірпеня групі «ІРПІНЬ+». Жодних доказів проти Юрія Калініна автор – Микола Давиденко –  не навів, не відповів він і на запитання користувачів. У відповідь на ці закиди у мережі з’явилося багато публікацій на підтримку Калініна.

 

Варто нагадати, що Юрій Калінін визвався добровольцем навесні 2015-го. Був направлений на проходження служби до 28-ї Окремої механізованої бригади на посаду головний сержант. Став командиром відділення в зенітно-ракетному дивізіоні. А уже за півтора місяці після мобілізації потрапляє до Мар’їнки – в зону АТО. 15 серпня 2015 року Юрій Калінін був важко поранений під час наступу ворога на позиції ЗСУ. Двоє його друзів загинули. Стікаючи кров’ю, з пробитими наскрізь легенями, переламаною лівою рукою, з травмою голови Юрій не залишив позицій свого посту і продовжив відбивати напад терористів. Тримав укріплення, доки не прийшла підмога. Побратими доставили Юрія до шпиталю уже без свідомості.

 

Після реабілітації Шрек знову повернувся у зону АТО, але після ще одного важкого бою довелося їхати додому уже інвалідом 2-ї групи. Тут почав діяльність волонтера. Регулярно збирає і доставляє на Схід гуманітарну допомогу побратимам. В Ірпені Юрій Калінін мешкає уже більше 20 років. Сам виховує сімнадцятилітнього сина.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.