Арсеній Яценюк: Очікуємо, що в найближчі тижні буде прийнято рішення про посилення санкцій проти РФ

«Росію треба змушувати до виконання міжнароднихдомовленостей. Росію треба змушувати, щоб вона покинула територію України, дала можливість вільнокористуватися Керченською протокою, як це передбачено міжнародними договорами», – наголосив лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у Брюсселі після зустрічей з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском та Європейським комісаромЙоганнесом Ганом 26 листопада.

Після зустрічі з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском, сказав Арсеній Яценюк, Дональд Туск «чітко заявив, що він вимагає в Росії повернутиукраїнських моряків на територію України, повернутинезаконно конфісковані судна Військово-МорськихСил України, відновити безпечне судноплавство у Керченській протоці і не порушувати міжнароднеправо».

Лідер НФ повідомив, що невдовзі засідатиме політико-безпековий комітет Європейської комісії: «Зараз будуть обговорюються рішення, які Європейський Союз буде приймати за результатами доповіді по ситуації в Азові».

«Однозначно необхідно посилювати і продовжуватисанкції. Ми очікуємо, що це рішення буде прийнято в найближчі два тижні. І однозначно необхідний повнийпосилений тиск на Росію з вимогою, щоб Росіявідступила з української території, виконаламіжнародне право, звільнила українських моряків, повернула українські катери», – наголосив лідер«Народного фронту».

Арсеній Яценюк повідомив, що ситуацію на Азові вінобговорив і з Європейським комісаром ЙоганнесомГаном. Окрім того, обговорювалося питаннямакрофінансової допомоги: «Єврокомісія привіталарішення українського парламенту проголосувати за закон про державний бюджет. І зараз ми тількиочікуємо аналізу Міжнародного валютного фонду для того, щоби 500 мільйонів євро макрофінансовоїдопомоги Україні від Європейського Союзу надійшлив найближчі два тижні».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.