Анна Король: Руда Ворона – творчий простір любові, довіри та свободи

Зараз сміливо можна сказати, що в Ірпені вирує театральне життя. Проводяться різноманітні театральні фестивалі, створюються все нові і нові творчі колективи. Одним із таких є театр Руда Ворона, який вже гучно сповістив про себе на всю Україну. Про особливості роботи, амбіції та плани на майбутнє ми поговорили з керівником Рудої Ворони Анною Король.

Скільки часу діє ваш театр?

– Театр почав свою творчу діяльність у жовтні 2017 року. Це був не бізнес-план або продумана піар-компанія, це був посил душі!

Чому саме така назва – “Руда Ворона”?

– Тому, що насправді ніколи такої не існувало (сміється). Є Чорні та Білі Ворони, а Руда Ворона з’явилася разом з народженням театру. Яскраві мрійники, добрі, щасливі, радісні, креативні, унікальні, не схожі, не зручні, глибокі та звичайно крилаті… саме такі люди і діти створюють та представляють наш театр. Образ Рудої Ворони передає наш задум у назві театру, і також зміст нашого простору однодумців, закоханих у свою справу!

Які вже маєте досягнення? 

– У перший рік існування театр здобув головну перемогу Гран-Прі на театральному фестивалі “Шлях до успіху”. Потім були ще нагороди та перемоги на багатьох фестивалях країни. У жовтні цього року ми перемогли та отримали Гран-прі на 19-у Фестивалі-конкурсі аматорських театрів “Театральний форум 2019”. Але для нас здобуття нагород на фестиваляхне є метою. Головне – це нові знайомства, емоції, враження та цінний досвід, який ми отримуємо завдяки участі у фестивалях. 

За перші два роки головний режисер Театру Юлія Меліксетова поставила більше 15-ти театральних робіт з вихованцями театру та з професійними акторами. Ми організували та провели три цікавих соціальних проекти “Ти особливий”, “Англійський Театр”, Літературний проект “Римований Ірпінь”. Наші вистави ми показали у школах Ірпеня та Києва, навіть приймали участь у Міжнародному освітньому фестивалі “Еволюція в освіті. Інтегральне лідерство і практики живої школи” з проектом “Ти особливий”. Із задоволенням ми провели “Театральні практики” для вчителів. Хочемо і надалі продовжувати такі курси на постійній основі.

У травні 2019 року ми організували разом з ГО “Освітня Платформа” I Театральний фестиваль дитячих та юнацьких англомовних колективів “English Drama Fest”. Тепер готуємось до другого і радо запрошуємо всі колективи, які ставлять спектаклі англійською мовою. 

У вересні 2019 року ми вперше провели творчій АРТ-пікнік у парку ім. Правика з цікавим квестом, знайомством з театром, запрошенням партнерів та художньою виставкою. Плануємо цю подію зробити щорічною.

Наразі в театрі діє сім напрямків: Театральна студія з комплексними заняттями (вокал, хореографія, акторська майстерність), Театр Танцю, Театр Ляльок, Театр пісні, Театр Слова, Англійський Театр, Плейбек-Театр для підлітків. Ми переконані, що усі діти талановиті, в кожному є безліч талантів, треба дати їм прорости та допомогти дитині повірити в себе, в свою унікальність.

Які заходи в найближчому майбутньому плануєте проводити?

– В театрі традиційно ми святкуємо різні свята. І будемо творити й надалі цікаві формати усіх заходів. У жовтні відкрито новий театральний сезон 2019-2020. Запрошуємо до нас на інтерактивні лялькові вистави діток від 2-х рочків з батьками. Кожна вистава неповторна і створена з любов’ю! 3 листопада “Історії добрих сердець – Осіння Казка”, 10 листопада “Коза-Дереза”, 24 листопада наш новий проект – сімейний музичний вечір “Музичні замальовки з кіно та мультфільмів”. Приходьте відпочити всією родиною!

Чи плануєте розширятись?

– Швидше заглиблюватися. Обов’язково будемо розвиватися і рости з нашими дітками. Наша мрія – створити Ірпінський Ляльковий Театр. Також хочемо відкрити альтернативну школу мистецтв, де діти зможуть творчо навчатися.

У чому особливість театру “Руда Ворона”?

– Мабуть, кожен колектив має свої особливості, тому що кожен з нас має своє призначення. Ми просто робимо те, що любимо, і те, що нас надихає. Віддаємо з любов’ю та радістю. В цьому мабуть і є сенс нашої справи. Бо ми не просто театр, ми – творчій простір любові, довіри та свободи для кожного.

– Нещодавно у театрі відкрили новий напрям роботи – театр ляльок. Скажіть, як успіхи? 

– Цей напрямок розвивається. Дві групи діток вже працюють (від 5 до 10 років). Діти займаються акторською майстерністю, сценічною пластикою та художньо-прикладним мистецтвом. Зараз діти готують лялькову виставу і разом з викладачами створюють ляльок, декорації, приймають участь у тренінгах акторської майстерності на уяву, пам’ять, фантазію.

Також в цьому році ми відкрили ще нові напрямки. Театр пісні, Театр Слова та Плейбек-Театр. Кожний напрямок дає можливість дитині розкрити свої таланти та можливості, спробувати щось нове.

– Як, на Вашу думку, більше залучити молоде покоління до культурного життя регіону?

– Тільки прикладом свого життя, своїми вчинками та вподобаннями ми можемо залучити дітей до любої доброї справи. Коли кожний почне з себе, саме тоді ми зможемо змінити цей світ на краще.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.