Андрій Парубій підписав закон про державну мову

Голова Верховної Ради України, представник “Народного фронту” Андрій Парубій підписав законопроект №5670-д про забезпечення функціонування української мови як державної та передав його на підпис Президентові України.

Перед підписанням закону народні депутати розглянули декілька проектів постанов представників “Опозиційного блоку” про скасування мовного законопроекту, однак вони не набрали необхідної кількості голосів і їх було відхилено.

У своєму виступі голова Комітету ВР з питань культури і духовності, народний депутат фракції “Народний фронт” Микола Княжицький  закликав народних обранців припинити подібні спроби скасувати мовний закон.

“Відкидаючи будь-які закиди, ми вимагаємо відхилити всі постанови та підписати закон про державну мову, віддати його на підпис Президентові та вкотре довести, що ми живемо в демократичній країні, де жодні політичні зміни не відкинуть нас від курсу на підтримку української мови, культури”, – заявив Княжицький.

У свою чергу Голова ВР Андрій Парубій під час виступу з парламентської трибуни зазначив, що “від самого початку реєстрації цього законопроекту здавалося, що всі сили пекла зібралися, щоб завадити підписанню цього закону. Але вони зіткнулися з великою волею українського народу. Вони побачили професійну та злагоджену роботу команди, яка працювала у Верховній Раді”.

Він також подякував усім причетним до ухвалення закону – народним депутатам, громадським активістам та іншим.

“Дякую за проведену титанічну роботу усіх, хто доклав зусиль до ухвалення цього закону. Це була системна робота української команди, яка принесла якісний та професійний результат”, – заявив Парубій.

Також Голова Верховної Ради застеріг усіх щодо спроб скасування мовного закону у майбутньому.

“Хочу попередити всіх, хто думає, що політична кон‘юнктура в країні зміниться, та погрожують скасувати закон про мову. Якщо ви спробуєте скасувати закон про мову або про декомунізацію чи про українську церкву – ви відчуєте весь гнів українського народу. Ми не допустимо ревізії всіх надбань українського парламенту”, – сказав Андрій Парубій і тут же в сесійній залі поставив підпис під законом.

Після підписання закону Головою ВР його буде передано на підпис Президентові, а після підпису документа Главою держави та публікації в “Голосі України” закон, зрештою, набуде чинності.

Сайт ПП “Народний фронт”

Bookmark the permalink.

Comments are closed.