В Ірпені провели еко-пробіжку з прибиранням сміття

В Ірпені відбувся флешмоб “Stars Eco Challenge, plogging” по прибиранню місцевості від сміття за ініціативи ГО “Епіцентр — дітям”.

Діти-вихованці соціально-спортивної школи “Фонду Реал Мадрид” ініціювали та провели флешмоб по прибиранню місцевості у місті Тернопіль та передали Челлендж партнеру школи компанії “Кока-Кола Беверіджиз”, яка, в свою чергу, провела аналогічний захід в Києві і передала Челлендж місту Ірпінь.

“Сьогодні зібравшись разом на Центральній площі, ми почали наш Еко челенж – забіг зі збором сміття. Приємно було, що молоді небайдужа тема екології і також те, що Ірпінь став ще чистіше!”, – розповіли учасники заходу, члени Ірпінської молодіжної громадської ради.

Естафету по проведенню челенджу Ірпінь передав Ужгороду.

Довідка. Плогінг (plog в перекладі зі шведської – “плуг”) – процес збору сміття під час пробіжки – популярний в Європі рух, гібрид здорового способу життя і турботи про екологію. Для того, щоб зайнятися плоггінгом, потрібно взяти з собою на пробіжку міцний сміттєвий пакет, скласти в нього знайдене по дорозі пластикове сміття, сфотографувати “здобич” і викласти фото з хештегом #plogging в соцмережі, щоб залучити до руху якомога більше людей. Як результат – звичайна пробіжка перетворюється в екологічну акцію, яка допомагає зробити навколишній простір чистішим.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.