5 корисних речей на кожні вихідні

Ідеальні вихідні для більшості людей — коли можна спати до обіду, поснідати, а опісля цілий день займатись тільки тими справами, які приносять задоволення.

На жаль, не всі можуть дозволити собі таку розкіш. Особливо ті, кого вічно переслідує дедлайн або ж люди, які відчувають моральний обов’язок кожну хвилину бути максимально продуктивним. Однак потрібно вміти приділяти хоча б трішки часу собі у вихідний день. Якщо ви прислухаєтесь  до наших 5-ти порад, ви точно будете задоволені тим, як пройшов ваш вікенд.

1. Проведіть трохи часу наодинці

Приділяти час друзям та родичам необхідно, але не менш важливо провести трохи часу усамітненно та спокійно. Чому? Тому що це дає вам можливість поміркувати, очистити свій розум, стимулювати творчість та нові ідеї чи просто робити те, що ви хочете. Однак вся пастка нашої поради у тому, що “час наодинці” означає ніякого телефону чи Інтернету, зокрема улюбленого Facebook, чи інших способів комунікації.

2. Час для хобі

Найефективніше, що перезаряджає батарейку нашої внутрішньої сили — хобі. Живопис, гірський туризм, написання віршів, гра на музичних інструментах чи навіть ремонт старого автомобіля — у вихідні ви повинні робити те, що робить вас щасливим. Те що, дозволяє випустити пар, надихає та освіжає. І якщо все ж таки ваше хобі пов’язане із роботою,тоді це має бути щось особливе. Наприклад, якщо ви продаєте велосипеди — не витрачайте півдня на те, щоб їх ремонтувати. На противагу ви можете разом із сім’єю відправитись на велопрогулянку.

3. Приділіть увагу спорту

Звісно, в ідеалі, ми всі повинні бути фізично активними завжди. Однак, будьмо відвертими, буденна рутина не завжди дозволяє нам вийти на пробіжку чи піти на тайський бокс. Тому використайте декілька годин на вихідних, щоб надолужити втрачене протягом тижня. Відкриємо вам маленьку таємницю: спортивне навантаження може бути водночас і розвагою. До прикладу, ви можете піти поплавати в басейні, прогулятись пішки чи зіграти з друзями у футбол — все це теж спорт. А якщо ви декілька годин пішки прогуляєтесь із коханою людиною — тоді це буде ще й надзвичайно приємно.

4. Не сидіть весь час  дома

Спілкування важливе не менше, ніж усамітнення, про яке ми говорили у першому пункті. Фестивалі, виставки, ярмарки, благодійні акції, культурні масові заходи — на вихідних завжди вдосталь варіантів того, як провести свій час. Будь-який захід це також  можливість завести нові знайомства, інколи навіть з дуже впливовими людьми. Проте головне — те, що чим більш ви вдосконалюєте своє вміння спілкуватись, тим легше вам буде досягти будь-якої цілі у житті. Тим паче, спілкування з цікавими людьми — це завжди приємно.

5. Сплануйте свій тиждень

Вихідні — це вдалий момент, щоб розібратись із планами та цілями на наступний тиждень. Розпишіть всі важливі справи та зустрічі, відзначте в календарі важливі дати, запишіть, кому необхідно зателефонувати, вкажіть для кожної задачі термін виконання. Ви можете навіть розписати свій бюджет та меню на тиждень. Це полегшить вам будні, адже ви краще уявлятимете, що на вас чекає і на що ви можете розраховувати. Більше того, виділяючи трохи часу на планування в неділю, ви суттєво зекономите час протягом тижня.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.