29 жовтня – День автомобіліста: чи є що святкувати ірпінським водіям?

29 жовтня в Україні відзначають День автомобіліста і дорожника. Святкують у цей день не тільки співробітники автотранспортних фірм, ремонтники доріг, водії громадського транспорту, служб таксі, а й усі водії.

 

Є що відзначати й ірпінським водіям. Сьогодні у місті їздити комфортно і безпечно. Останнім часом дороги в Ірпені стали візитівкою міста. За останні три роки було капітально відремонтовано дороги на близько 50 вулицях. В тому числі цього року завершилася реконструкція вулиці Підгірної, що дозволяє водіям економити свій час і не втрачати його дарма на залізничному переїзді. У рамках ремонтів вулиць в Ірпені замінюють усі підземні комунікації, облаштовують зливові каналізації та будують зручні тротуари, навіть там, де їх ніколи не було. Регулярно оновлюється дорожня розмітка, встановлено нові дорожні знаки.

У 2015 році в Ірпені з’явився перший світлофор. Зараз їх уже вісім і планують встановлювати додаткові. Це набагато полегшує і убезпечує автомобільний рух в Ірпені.

За останні три роки, на прохання місцевих мешканців, у місті з’явилося й чимало так званих “лежачих поліцейських”. Минулого року, замість звичних резинових обмежувачів швидкості в Ірпені почали створювати “лежачі поліцейські” європейського зразка із бруківки, що не шкодять автомобілям, але так само убезпечують рух на дорогах.

 

Корисним нововведенням для ірпінських водіїв стало запровадження одностороннього руху на деяких центральних вулицях. Уже більше місяця рух на тих ділянках став набагато зручнішим. Крім того, у центрі міста з’явилися додаткові зручно облаштовані паркувальні місця.

 

В Ірпені не припиняють працювати над дорожньою інфраструктурою. Нещодавно взялися зменшувати ризики на дорогах і пропонують мешканцям міста: пішоходам і водіям, вносити свої пропозиції, де ще можна встановити додаткові об’єкти, що зможуть убезпечити рух на дорогах. Ідеї і пропозиції можна надсилати на електронну адресу відділу моніторингу Муніципальної варти [email protected].

 

“Правда Ірпеня” вітає усіх водіїв з Днем автомобіліста і дорожника. Безпеки і комфорту усім тим, хто за кермом і для тих, хто поруч!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.